Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παρέμβαση εισαγγελέα στο θέμα ΕΤΥΚ-Εθνικής

Την παρέμβαση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας Πέτρου Κληρίδη προκάλεσε η συνεχιζόμενη κρίση στην Εθνική Τράπεζα, όπως μεταδίδει το StockWatch. Ο κ. Κληρίδης θα συναντηθεί αύριο διαδοχικά με τις ηγεσίες της ΕΤΥΚ και της Εθνικής όπου θα καταθέσουν τις απόψεις τους.

Παρέμβαση εισαγγελέα στο θέμα ΕΤΥΚ-Εθνικής
Την παρέμβαση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας Πέτρου Κληρίδη προκάλεσε η συνεχιζόμενη κρίση στην Εθνική Τράπεζα, όπως μεταδίδει το StockWatch.

Ο κ. Κληρίδης θα συναντηθεί αύριο διαδοχικά με τις ηγεσίες της ΕΤΥΚ και της Εθνικής όπου θα καταθέσουν τις απόψεις τους. Η παρέμβαση του εισαγγελέα έγινε μετά από πρόσκληση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αντώνη Βασιλείου.

Χθες, εβδομήντα περίπου υπάλληλοι της Εθνικής Τράπεζας συγκεντρώθηκαν έξω από το Προεδρικό Μέγαρο και παρέδωσαν υπόμνημα στον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω Γιώργο Χατζηαναστασίου, για άρση των απεργιακών μέτρων.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βασίλης Πάλμας δήλωσε ότι δεν τίθεται θέμα προσωπικής παρέμβασης του Προέδρου της Δημοκρατίας για επίλυση της εργατικής διαφοράς στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (Κύπρου).

Εκπρόσωπος επεσήμανε πως ”ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου δεν έχουν αρμοδιότητα να επιλύουν εργατικές διαφορές”, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως η κατάσταση σε σχέση με το πρόβλημα που υπάρχει με την Εθνική Τράπεζα είναι ανησυχητική.

Η κρίση μεταξύ της Ένωσης Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου και της Εθνικής ξεκίνησε με αφορμή την εργοδότηση τεσσάρων ατόμων από την Ελλάδα χωρίς την έγκριση της συντεχνίας.

Η συντεχνία προχώρησε από τις 2 Μαΐου σε επ’ αόριστον απεργία και η Εθνική ως απάντηση προχώρησε σε ανταπεργία, κλείνοντας όλα τα γραφεία και υποκαταστήματά της.

Η Εθνική Τράπεζα υποστηρίζει ότι ο νόμος ”περί απόσπασης εργαζομένων” είναι με το μέρος τους. Αντίθετα, η ΕΤΥΚ όπως και το υπουργείο Εργασίας υποστηρίζουν ότι ο νόμος 137(1) του 2002 ”περί της προστασίας των εργαζομένων που αποσπώνται για την εκτέλεση προσωρινής εργασίας στο έδαφος της Δημοκρατίας στο πλαίσιο Διεθνικής Παροχής Υπηρεσιών, Νόμος του 2002”, δεν ισχύει στην εργατική διαφορά μεταξύ της ΕΤΥΚ και της Εθνικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v