Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Υποβάθμιση κατά μία βαθμίδα σε Β- από την S&P

Η υποβάθμιση αντανακλά την εκτίμηση του οίκου ότι οι περιορισμοί ρευστότητας και η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα έχουν επιδεινωθεί μετά τις αποφάσεις της ΕΚΤ να μην κάνει αποδεκτούς τους ελληνικούς τίτλους ως εχέγγυα.

ΔΕΗ: Υποβάθμιση κατά μία βαθμίδα σε Β- από την S&P

Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της ΔΕΗ κατά μία βαθμίδα, σε Β- από Β, προχώρησε ο οίκος Standard and Poor's, ενώ θέτει την αξιολόγηση στον προθάλαμο περαιτέρω υποβάθμισης (creditwatch negative). 

Η υποβάθμιση αντανακλά την εκτίμηση του οίκου ότι οι περιορισμοί ρευστότητας και η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα έχουν επιδεινωθεί μετά τις αποφάσεις της ΕΚΤ να μην κάνει αποδεκτούς τους ελληνικούς τίτλους ως εχέγγυα, μεταφέροντας την ευθύνη του "ύστατου δανειστή" στην ΤτΕ. Ο οίκος σημειώνει ότι αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει νέες πιέσεις στο χρηματοπιστωτικό σύστημα υπό τη μορφή εκροών καταθέσεων. 

Αναφέρεται στα ρίσκα επιβολής κεφαλαιακών ελέγχων, ακόμη και εξόδου από το ευρώ, τονίζοντας ότι σε τέτοια περίπτωση, θα επηρεαστεί αρνητικά η ικανότητα της ΔΕΗ να αναχρηματοδοτήσει τους βραχυπρόθεσμους τίτλους της.  

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v