Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Στο ”στόχαστρο” η αγορά της Αιγύπτου

Στην αγορά της Αιγύπτου στρέφεται η EFG Eurobank, ενώ ενδιαφέρον εκδηλώνεται και για τη Ρωσία, όπως προκύπτει από δηλώσεις του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της Eurobank κ. Ν. Καραμούζη στην ”Ημερησία”. Τι σχεδιάζεται για Ουκρανία, Τουρκία.

Eurobank: Στο ”στόχαστρο” η αγορά της Αιγύπτου
Στην αγορά της Αιγύπτου στρέφεται η EFG Eurobank, ενώ ενδιαφέρον εκδηλώνεται και για τη Ρωσία, όπως προκύπτει από δηλώσεις του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της Eurobank κ. Ν. Καραμούζη στην ”Ημερησία” (23/5).

Συγκεκριμένα, από τη Θεσσαλονίκη όπου βρέθηκε χθες, ο κ. Καραμούζης επισήμανε στην ”Ημερησία” πως η Eurobank διατηρεί ισχυρό ενδιαφέρον για είσοδο και σε άλλες αγορές, με τον προσανατολισμό να στρέφεται κυρίως στην Αίγυπτο, αλλά όχι μόνο.

Εμμέσως πλην σαφώς ο ίδιος παραδέχτηκε ότι σχέδια υπάρχουν και για τη Ρωσία, χωρίς ωστόσο να σχολιάσει περαιτέρω τους στόχους της τράπεζας, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Η στρατηγική που έχει χαραχθεί, ωστόσο, δεν αφορά σε ”ανάπτυξη με κάθε κόστος”, με αποτέλεσμα να εστιάζεται, κυρίως, στην αυτόνομη οργανική ανάπτυξη.

”Ο χρόνος είναι σημαντικό στοιχείο ανταγωνιστικότητας. Δεν μπορούμε να περιμένουμε πότε θα προκύψει μια καλή ευκαιρία, πρέπει να τις δημιουργήσουμε”, ανέφερε χαρακτηριστικά και εξήγησε πως ”το κόστος εξαγοράς στο εξωτερικό, κυρίως στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, έχει αυξηθεί πάρα πολύ. Ως εκ τούτου δεν νομίζουμε ότι πρέπει να πληρώνουμε 5-6 φορές τη λογιστική αξία μιας τράπεζας, εκτός κι αν δικαιολογείται από τους αριθμούς και τις συνέργιες που προκύπτουν και που θα πρέπει να αποδώσουν οφέλη σε 2-3 χρόνια, διότι αν η εξαγορά βγάλει κέρδη έπειτα από 10 χρόνια, δεν έχει νόημα”.

Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνει η ”Ημερησία”, δρομολογείται ισχυροποίηση της παρουσίας σε όλες τις υφιστάμενες αγορές, αλλά κυρίως στην Ουκρανία και στην Τουρκία, όπου τα δίκτυα είναι μικρά.

”Προτεραιότητά μας είναι η οργανική ανάπτυξη, μέχρι να προκύψει κάτι που να αξίζει να δώσουμε χρήματα”, επισήμανε για την Ουκρανία, ενώ για την Τουρκία τόνισε ότι ”ανοίγουμε άμεσα δέκα καταστήματα, με στόχο το δίκτυο να αριθμεί 42-43 σημεία στο τέλος του έτους. Παράλληλα, ενισχύουμε τις σχέσεις της τράπεζας με τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και προσθέτουμε τις κεφαλαιαγορές, όπου είμαστε ισχυροί με την EFG Ιstambul”.

Στόχος για το δίκτυο εξωτερικού, κατέληξε ο κ. Καραμούζης, ”χωρίς πιθανές εξαγορές, είναι να αριθμεί 1.000 καταστήματα στο τέλος του 2007 και τουλάχιστον 1.400 σημεία το 2009”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v