Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Tellas: Στα 150 εκατ. ευρώ η πρόταση Σαουίρις

Στα 150 εκατ. ευρώ ανέρχεται η πρόταση που αναμένεται να υποβάλει στο αμέσως προσεχές διάστημα ο κ. Ναγκίμπ Σαουίρις για το 50% (πλην μία μετοχή) της Tellas, που σήμερα ελέγχεται από τη ΔΕΗ. Ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας θα βρίσκεται στην Αθήνα στις αρχές της μεθεπόμενης εβδομάδας, καθώς την Τρίτη 5 Ιουνίου ανακοινώνεται η αλλαγή επωνυμίας της ΤΙΜ Ελλάς την οποία εξαγόρασε πριν από λίγους μήνες.

Tellas: Στα 150 εκατ. ευρώ η πρόταση Σαουίρις
Στα 150 εκατ. ευρώ ανέρχεται η πρόταση που αναμένεται να υποβάλει ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας και πρόεδρος της Orascom Telecom κ. Ναγκίμπ Σαουίρις για το 50% (πλην μία μετοχή) της Tellas, που σήμερα ελέγχεται από τη ΔΕΗ.

Η διοίκηση της τελευταίας εξέδωσε χθες μια ”χλιαρή” ανακοίνωση όσον αφορά στις προθέσεις της για την Tellas. Όμως, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, ανώτερα κυβερνητικά στελέχη έχουν ήδη ενημερώσει την πλευρά Σαουίρις ότι δύσκολα θα ολοκληρωθεί η συναλλαγή πριν από τις εκλογές.

Ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας θα βρίσκεται στην Αθήνα στις αρχές της μεθεπόμενης εβδομάδας, καθώς την Τρίτη 5 Ιουνίου ανακοινώνεται η αλλαγή επωνυμίας της ΤΙΜ Ελλάς την οποία εξαγόρασε πριν από λίγους μήνες.

Την προηγούμενη εβδομάδα, στο περιθώριο εκδήλωσης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στην Ιορδανία, ο κ. Σαουίρις δήλωσε ότι θα καταθέσει εντός 15νθημέρου πρόταση για την εξαγορά του μεριδίου που ελέγχει η ΔΕΗ στην Tellas. Το υπόλοιπο ποσοστό (50% συν μία μετοχή) ελέγχεται από την ιταλική Wind την οποία απέκτησε πέρυσι ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας μέσω της Weather Investments.

Σε αντίθεση με τον διαχυτικό κ. Σαουίρις, ο οποίος μίλησε ακόμα και για περαιτέρω εξαγορές στην ελληνική αγορά, η διοίκηση της ΔΕΗ ανακοίνωσε χθες ότι ”συνεργαζόμαστε με τους συνεταίρους μας για να υποστηρίξουμε την ανάπτυξη της Tellas και συζητούμε πάνω στις εναλλακτικές μελλοντικές δυνατότητες”.

Η πρόταση δεν έχει υποβληθεί μέχρι σήμερα και όλα δείχνουν ότι θα κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Εκτός και αν υπάρξει καθυστέρηση, με δεδομένη τη θέση της κυβέρνησης ότι η πώληση του μεριδίου της ΔΕΗ θα εξεταστεί μετά τις εκλογές.

Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί αναφέρουν, πάντως, ότι στις 5 Ιουνίου πρόκειται να ανακοινωθεί συνεργασία της Tellas με την ΤΙΜ Ελλάς στον τομέα των ευρυζωνικών συνδέσεων.

Φώτης Κόλλιας

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v