Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Ολα ανοικτά για τη συμμετοχή στην Tellas

Μετά την εξαγορά της ΤΙΜ Hellas και της Q-Telecom,από την Weather Investments, του συνεταίρου της ΔΕΗ στην Tellas, η ΔΕΗ ανακοινώνει ότι εξετάζει τη στρατηγική της θέση στις Τηλεπικοινωνίες και, ειδικότερα, στην TELLAS.

ΔΕΗ: Ολα ανοικτά για τη συμμετοχή στην Tellas
Μετά την εξαγορά της ΤΙΜ Hellas και της Q-Telecom,από την Weather Investments, του συνεταίρου της ΔΕΗ στην Tellas, η ΔΕΗ ανακοινώνει ότι εξετάζει τη στρατηγική της θέση στις Τηλεπικοινωνίες και, ειδικότερα, στην Tellas.

Συνεργαζόμαστε με τους συνεταίρους μας για να υποστηρίξουμε την ανάπτυξη της Tellas και συζητούμε πάνω στις εναλλακτικές μελλοντικές δυνατότητες, επισημαίνει η ΔΕΗ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας και πρόεδρος της Orascom Telecom, Ναγκίμπ Σαουίρις εξεδήλωσε την πρόθεσή του να υποβάλει προσφορά εντός των δύο προσεχών εβδομάδων για την εξαγορά του εναπομείναντος μεριδίου της δεύτερης μεγαλύτερης ελληνικής εταιρίας τηλεπικοινωνιών Tellas.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Σαουίρις, η Weather βρίσκεται σε διαδικασία προετοιμασίας της προσφοράς που θα καταθέσει προς τη ΔΕΗ για την απόκτηση του 50% μείον μία μετοχή της Tellas. ”Έχουμε καταλήξει σε μια τιμή που θεωρούμε δίκαιη”, είπε.

Θα πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι σε πρόσφατη δήλωσή του, ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της ΔΕΗ, Τάκης Αθανασόπουλος, όταν ρωτήθηκε για το τι θα κάνει η ΔΕΗ στην Tellas, άφησε επίσης εμμέσως ανοιχτό το ενδεχόμενο της αποχώρησης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι ο ίδιος συνηθίζει να κοιτάζει το τι κάνουν και άλλες αντίστοιχες εταιρίες στη διεθνή αγορά.

Η δήλωση ερμηνεύτηκε ως πρόθεση για αποχώρηση, αφού όλες οι μεγάλες εταιρίες ηλεκτρισμού της Ευρώπης που μπήκαν στις τηλεπικοινωνίες, εξήλθαν πολύ σύντομα από αυτή την αγορά για να ενισχύσουν τη βασική τους δραστηριότητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v