Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑTT: Επιβεβαίωση για πάγωμα ένταξης ΛΑΚ στο ΕΤΑΤ

Την χθεσινή είδηση για το ”πάγωμα” της ένταξης του Λογαριασμού Ασφαλιστικών Καλύψεων της Τράπεζας Αττικής στο ΕΤΑΤ επιβεβαίωσε σήμερα με ανακοίνωσή της η τράπεζα.

ΑTT: Επιβεβαίωση για πάγωμα ένταξης ΛΑΚ στο ΕΤΑΤ
Την χθεσινή είδηση για το ”πάγωμα” της ένταξης του Λογαριασμού Ασφαλιστικών Καλύψεων της Τράπεζας Αττικής στο ΕΤΑΤ επιβεβαίωσε σήμερα με ανακοίνωσή της η τράπεζα.

Όπως αναφέρει το χθεσινό δημοσίευμα του Euro2day, στο δικαστήριο είχε προσφύγει η ΟΤΟΕ και ο Σύλλογος των Εργαζομένων στην τράπεζα, επισημαίνοντας ότι ο συγκεκριμένος λογαριασμός αποτελούσε ιδιωτικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο και κατά συνέπεια δεν συντρέχει λόγος ένταξης του στο ΕΤΑΤ.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομίας σημείωσαν ότι η απόφαση του δικαστηρίου έχει προσωρινό χαρακτήρα, καθώς κατά την εκδίκαση της υπόθεσης δεν είχαν κληθεί εκπρόσωποι του δημοσίου.

Συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές ότι θα ισχύσει μέχρι τις 8 Ιουνίου, καθώς το δημόσιο πρόκειται να προσφύγει για την ακύρωση της εν λόγω απόφασης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Τράπεζας Αττικής έχει ως εξής:



”Λόγω των όσων αναφέρονται στο Ενημερωτικό Δελτίο για την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Τράπεζας, που εγκρίθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς την 17/05/2007 στις ενότητες 3.3.3 (Λοιπά Νομικά Ζητήματα παρ. 2.1), σας γνωρίζουμε ότι επί της από 17/05/2007 με γενικό αριθμό κατάθεσης 111460/2007 και αριθμό κατάθεσης Δικογράφου υπ’ αριθμόν 6254/2007 Αίτησης

α) της επιχειρησιακής συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία Σύλλογος Υπαλλήλων Τράπεζας Αττικής (Σ.Υ.Τ.Α.),

β) του Λογαριασμού Διοίκησης και Διαχείρισης Κεφαλαίων για τη βελτίωση της ασφαλιστικής προστασίας του προσωπικού της Τράπεζας Αττικής και

γ) των ασφαλισμένων στον προαναφερόμενο Λογαριασμό

κατά της Τράπεζάς μας και της Εθνικής Α.Ε.Ε.Γ.Α. εξεδόθη σήμερα 21.5.2007 προσωρινή διαταγή από Δικαστή υπηρεσίας του Μονομερούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Το κείμενο της προσωρινής Διαταγής έχει ως εξής:

”Διατάσσει προσωρινά τη μη μεταβολή της κατάστασης ως προς τη διατήρηση του με αριθμ. 2642/7/31.12.1996 ασφαλιστηρίου συμβολαίου που αναφέρεται στην αίτηση.

Η παρούσα ισχύει μέχρις εκδόσεως αποφάσεως επί της παρούσης αιτήσεως και υπό τον όρο συζήτησης αυτής στις 8.6.2007.”

Εξάλλου, με ανακοίνωσή της η ΟΤΟΕ τοποθετήθηκε σχετικά αναφέροντας μεταξύ άλλων πως ”αυτή η απόφαση θέτει σε σοβαρή δοκιμασία την υπόσταση όσων Νόμων εκδόθηκαν για το ΕΤΑΤ και από αυτή την άποψη πρέπει η κυβέρνηση να αναλάβει επειγόντως το καθήκον επανεξέτασης όλων των πλευρών του ασφαλιστικού των τραπεζοϋπαλλήλων όπως διαρκώς απαιτεί η ΟΤΟΕ”.

Η ομοσπονδία των τραπεζοϋπαλλήλων σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής της τονίζει ότι ”η αποδοχή του αιτήματος των εργαζομένων της Τράπεζας Αττικής από το δικαστήριο για συνέχιση της ισχύος του ασφαλιστικού συμβολαίου των εργαζομένων της Τράπεζας Αττικής, αποτελεί επιτυχία του συνδικαλιστικού κινήματος των εργαζομένων και της ΟΤΟΕ”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v