Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Blue Air: Νέος «παίκτης» στην ελληνική αγορά μέσω... Κύπρου

Η ρουμανική Blue Air επιχειρεί να καλύψει μέρος του κενού που άφησαν οι Κυπριακές Αερογραμμές. Το υβριδικό μοντέλο με το οποίο θα επιχειρήσει να κοντράρει τον ανταγωνισμό και οι τιμές εισιτηρίων.

Blue Air: Νέος «παίκτης» στην ελληνική αγορά μέσω... Κύπρου

Στην ελληνική αγορά μέσω... Κύπρου εισήλθε από τις 19 Ιανουαρίου η αεροπορική εταιρία Blue Air, επιχειρώντας να καλύψει μέρος του κενού που δημιουργήθηκε στην αεροπορική σύνδεση Ελλάδας - Κύπρου μετά το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών.

Η ρουμανική αεροπορική εταιρία θα συνδέει τη Λάρνακα με την Αθήνα με 10 εβδομαδιαίες πτήσεις, ενώ καθιερώνει δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Λάρνακα προσεγγίζοντας την αγορά της Βόρειας Ελλάδας.

Με την προσθήκη των δύο νέων της δρομολογίων στις γραμμές Ελλάδας - Κύπρου, το πανευρωπαϊκό δίκτυο της Blue Air θα περιλαμβάνει 35 προορισμούς οι οποίοι θα εξυπηρετούνται από τις τέσσερις βάσεις που λειτουργεί η εταιρία στο Βουκουρέστι, στο Μπακάου, στο Τορίνο και στη Λάρνακα.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο Gheorghe Racaru και τον εμπορικό διευθυντή Tudor Constantinescu της ρουμανικής εταιρίας, η Blue Air αυτόπροσδιορίζεται ως εταιρία «smart flying», υιοθετώντας ένα μοντέλο που κινείται μεταξύ των παραδοσιακών αεροπορικών εταιριών και των τυπικών εταιριών χαμηλού κόστους. Έτσι, οι επιβάτες έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν είτε ένα εισιτήριο που θα περιλαμβάνει ένα πλήρες πακέτο υπηρεσιών ή να αγοράσουν μόνο τις υπηρεσίες που θέλουν.

Οι τιμές εισιτηρίων ξεκινούν από 42,90 ευρώ για απλή διαδρομή, συμπεριλαμβανομένων των φόρων αεροδρομίου. Στη τιμή, σύμφωνα με τους υπεύθυνους της Blue Air, θα συμπεριλαμβάνεται η μεταφορά αποσκευής βάρους έως 32 κιλών. Ειδικές τιμές θα γίνονται για επιβάτες που μετακινούνται για να λάβουν μέρος σε συνέδρια ή μεγάλες εκδηλώσεις.

Κρατήσεις θα μπορούν να γίνουν μέσω της ιστοσελίδας της Blue Air (www.blueairweb.com) ή μέσω τηλεφωνικής γραμμής της εταιρίας που έχει αναλάβει τη γενική αντιπροσώπευση πωλήσεων στην Ελλάδα (Top Kinissis Hellas).

Το δίκτυο της Blue Air περιλαμβάνει 35 προορισμούς. Από την κύρια βάση της στο Βουκουρέστι, συνδέει την πρωτεύουσα της Ρουμανίας με Βαρκελώνη, Μπολόνια, Βρυξέλλες, Κολονία, Βόνη, Δουβλίνο, Φλωρεντία, Λάρνακα, Λίβερπουλ, Λονδίνο, Μαδρίτη, Μάλαγα, Μιλάνο, Νάπολη, Νίκαια, Παρίσι, Ρώμη, Στουτγάρδη, Τορίνο και Βαλένθια.

Το Μπακάου αποτελεί τη δεύτερη σημαντικότερη βάση της εταιρίας μέσω του οποίου προσφέρει συνδέσεις από/προς Μπολόνια, Βρυξέλλες, Δουβλίνο, Λίβερπουλ, Λονδίνο, Μιλάνο, Παρίσι, Ρώμη και Τορίνο. Με την προσθήκη της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης η Λάρνακα γίνεται η τρίτη κυριότερη βάση της Blue Air, ενώ προσφέρει συνδέσεις Κωστάντζα - Μιλάνο, Σιμπιού - Στουτγάρδη και Τορίνο - Κατάνια.

Η Blue Air συμπλήρωσε, ήδη, μια δεκαετία λειτουργίας κατά την οποία διακίνησε περισσότερους από 11,5 εκατ. επιβάτες. Ο στόλος της αποτελείται αυτήν τη στιγμή από 11 αεροσκάφη Boeing 737 (120-170 θέσεων) τα οποία θα αυξηθούν σε 14 κατά το θερινό πρόγραμμα δρομολογίων φέτος.

Όπως ανέφεραν οι υπεύθυνοι της εταιρίας, η Blue Air, πέραν των δρομολογίων από Λάρνακα προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιεί το φετινό καλοκαίρι και πτήσεις τσάρτερ συνδέοντας το Τελ Αβίβ με την Αθήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v