Βαλκάν: Τη διεύρυνση σκοπού ενέκρινε η Γενική Συνέλευση

Την τροποποίηση του σκοπού της εταιρείας αποφάσισε η Γενική Συνέλευση της Βαλκάν.

Βαλκάν: Τη διεύρυνση σκοπού ενέκρινε η Γενική Συνέλευση

Η Βαλκάν ανακοίνωσε ότι η έκτακτη Γενική Συνέλευση, η οποία πραγματοποιήθηκε με την παρουσία και εκπροσώπηση έξι μετόχων εκπροσωπούντων 14.943.726 κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές επί συνόλου 20.121.710 κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών και συνεπώς με απαρτία 74,27 % του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου την 03η Φεβρουαρίου 2015, ημέρα Τρίτη και ώρα 15:00, έλαβε αποφάσεις με ποσοστό 100% επί του θέματος της ημερησίας διατάξεως.

Ειδικότερα η απόφαση της Γενικής Συνελεύσεως και τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στο πρώτο και μοναδικό θέμα, σύμφωνα με διατάξεις του κ.ν. 2190/1920, όπως ισχύουν, έχουν ως ακολούθως:

Θέμα 1ο: Τροποποίηση του Άρθρου 4 του Καταστατικού της Εταιρείας (Σκοπός της Εταιρείας).

Ενεκρίθησαν από τη Γενική Συνέλευση οι προτάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου για την διεύρυνση του άρθρου 4 του Καταστατικού της Εταιρείας (Σκοπός της εταιρείας) το οποίο διαμορφώνεται ως εξής:
Σκοπός της εταιρείας είναι:

α Οι επενδύσεις για την ανάπτυξη αστικών και μη ακινήτων και την κατασκευή μεγάλων οικιστικών μονάδων.
β. Η αξιοποίηση, διαχείριση και εκμετάλλευση αστικών και μη ακινήτων, που ανήκουν στην Εταιρεία ή σε τρίτους.
γ. Η οργάνωση, εκμετάλλευση και διαχείριση εμπορικών, βιομηχανικών, τουριστικών ή αγροτικών εγκαταστάσεων
δ. Οι τουριστικές εργασίες κάθε είδους και εκτάσεως.
ε. Η άσκηση εμπορίου κάθε είδους προϊόντων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.
στ. Οι οικοδομικές επιχειρήσεις και ειδικότερα η ανάληψη οικοδομικών εργασιών, η ανέγερση και εκμετάλλευση κτηριακών συγκροτημάτων και εγκαταστάσεων, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.
ζ. Η παροχή τεχνικών υπηρεσιών και συμβουλών για την αξιοποίηση ακινήτων και τον έλεγχο κόστους επενδύσεων, με την εκπόνηση μελετών και τεχνικών εκθέσεων πάσης φύσεως.
η. Η έρευνα αγοράς τιμών πωλήσεων και μισθώσεων ακινήτων, ως και η άσκηση κτηματικών εργασιών με αντικείμενο την διαμεσολάβηση στην αγορά, πώληση και εκμίσθωση ακινήτων.
θ. Η συμμετοχή σε επιχειρήσεις, που έχουν τον ίδιο ή συναφείς σκοπούς, ως και σε επιχειρήσεις επενδύσεων σε ακίνητα.
ι. Η αντιπροσώπευση ημεδαπών ή αλλοδαπών εμπορικών οίκων.

ια. Ο σχεδιασμός, ως και η μελέτη, ανάληψη, οργά νωση, επίβλεψη, κατασκευή, χρηματοδότηση, τεχνική διεύθυνση, εκτέλεση, ανάπτυξη, διαχείριση, εγκατάσταση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση πάσης φύσεως, κατηγορίας και ειδικότητας δημοσίων ή ιδιωτικών έργων τεχνικών, οικοδομικών, ενεργειακών, έργων από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, περιλαμβανομένων θερμοηλεκτρικών, ηλιακών, φωτοβολταϊκών, γεωθερμικών, αιολικών, υδροηλεκτρικών και γενικότερα παντός τύπου παραγωγής και εκμετάλλευσης ενέργειας και των παραγώγων αυτής από ανανεώσιμες πηγές, έργων διαχείρισης υδάτων και υδάτινων πόρων, αφαλάτωσης ύδατος, σταθμών υγειονομικής ταφής απορριμμάτων, λιμενικών, υδραυλικών, μηχανολογικών, έργων οδοποιίας, γεωτεχνικών και γενικώς πάσης φύσεως έργων δημοσίων, δημοτικών, ιδιωτικών για λογαριασμό του Δημοσίου, των οργανισμών τοπικής αυτοδιοικήσεως, των επιχειρήσεων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, νομικών προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, συνεταιρισμών πάσης φύσεως ή ιδιωτών, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

ιβ. Η διαχείριση, επεξεργασία, αξιοποίηση στερεών και υγρών αποβλήτων, εκμετάλλευση και εμπορία αυτών καθώς και η παροχή υπηρεσιών στους ανωτέρω τομείς, επίσης δε η παραγωγή, εμπορία, διαχείριση, επεξεργασία, αξιοποίηση, εκμετάλλευση και εμπορία βιομάζας, καθώς και η παροχή υπηρεσιών στους ανωτέρω τομείς, ως και η παροχή υπηρεσιών υποστήριξης, λειτουργίας, συντήρησης και επισκευής μονάδων μηχανικής ανακύκλωσης και αξιοποίησης στερεών αποβλήτων.

ιγ. Η ανάληψη, εκπόνηση και εκτέλεση πάσης φύσεως μελετών κατασκευής τεχνικών έργων, δημοσίων ή ιδιωτικών, ως και ερευνών, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ως και η ανάληψη της τεχνικής διευθύνσεως, μελέτης, κατασκευής και θέσεως σε λειτουργία τεχνικών έργων, καθώς και η διαχείριση τεχνικών έργων, συμμετοχών και παραχωρήσεων.

ιδ. Η ανάληψη και κατασκευή έργων με το σύστημα «Μελέτη-Κατασκευή- Αυτοχρηματοδότηση-Εκμετάλλευση», ως και ο σχεδιασμός, η ανάληψη, μελέτη, οργάνωση, επίβλεψη, χρηματοδότηση, τεχνική διεύθυνση, εκτέλεση, ανάπτυξη, διαχείριση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση έργων παραχώρησης και έργων εκτελουμένων σε σύμπραξη δημοσίων και ιδιωτικών φορέων (Σ.Δ.Ι.Τ), επίσης δε κάθε δραστηριότητα ή πράξη και ανάπτυξη κάθε είδους επιχειρηματικής δραστηριότητας, που προβλέπεται ή προκύπτει από συμβάσεις παραχώρησης έργων και συμβάσεις Σ.Δ.Ι.Τ.

ιε. Η παροχή τεχνικών, υποστηρικτικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών, ως και τεχνογνωσίας προς οποιοδήποτε νομικό ή φυσικό πρόσωπο στους τομείς γενικής διοίκησης, κατασκευής τεχνικών έργων οποιασδήποτε κατηγορίας για την αξιοποίηση ακινήτων και τον έλεγχο κόστους επενδύσεων, με την εκπόνηση μελετών και τεχνικών εκθέσεων πάσης φύσεως, ως και η παροχή τεχνικής υποστηρίξεως για την διενέργεια διαγωνισμών προς ανάθεση τεχνικών έργων.

ιστ. Η ίδρυση και εκμετάλλευση μονάδων εξόρυξης και παραγωγής λατομικών προϊόντων και γενικώς δομικών υλικών.
ιη. Η βιομηχανική παραγωγή, διάθεση και εμπορία δομικών και γενικά οικοδομικών υλικών.
ιθ. Η μελέτη, κατασκευή και συναρμολόγηση κάθε είδους βιομηχανικού εξοπλισμού και βιομηχανικών εγκαταστάσεων.
ιι. Η κατασκευή οποιουδήποτε είδους μηχανημάτων και γενικά οι μεταλλικές, ξυλουργικές και πάσης φύσεως κατασκευές.

2. Για την επίτευξη του σκοπού της αυτού η Εταιρεία δύναται:

α. Να συμμετέχει σε οποιαδήποτε επιχείρηση με όμοιο ή παρεμφερή σκοπό, οποιουδήποτε εταιρικού τύπου.
β. Να προβαίνει σε αγορές, πωλήσεις, μισθώσεις και εκμισθώσεις ακινήτων παντός είδους, για λογαριασμό της ή για λογαριασμό τρίτων.

γ. Να συνάπτει δανειακές συμβάσεις με συγγενείς εταιρείες, τράπεζες και χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς.
δ. Να συμμετέχει είτε με εισφορές είτε με απόκτηση τίτλων στην σύσταση και να συνιστά εταιρείες και κοινοπραξίες, να προβαίνει σε εξαγορά επιχειρήσεων οποιασδήποτε νομικής μορφής με οποιονδήποτε τρόπο καθώς και να συνεργάζεται με οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο με οποιονδήποτε τρόπο στην ημεδαπή ή αλλοδαπή.
ε. Να ιδρύει υποκαταστήματα, πρακτορεία ή γραφεία οπουδήποτε, σύμφωνα με το άρθρο 2, να παρέχει εγγυήσεις υπέρ εταιρειών και γενικώς επιχειρήσεων ή κοινοπραξιών, στις οποίες συμμετέχει η Εταιρεία ή με τις οποίες συνεργάζεται κατά οποιονδήποτε τρόπο, παρέχοντας πάσης φύσεως ασφάλειες, ενοχικές και εμπράγματες.

στ. Να προβαίνει σε συγχώνευση με άλλες επιχειρήσεις οποιασδήποτε νομικής μορφής ή σε απορρόφηση ή εξαγορά άλλων επιχειρήσεων, ως και να εισφέρει ένα ή περισσότερους κλάδους σε εταιρείες υφιστάμενες ή συνιστώμενες


η. Να υλοποιεί με κατάλληλες επενδύσεις όλους τους προαναφερόμενους σκοπούς και δραστηριότητες, ιδιαίτερα δε με εξαγορές εταιρειών, απόκτηση μετοχών, αγορές χαρτοφυλακίων, αντιπροσώπευση επιχειρήσεων, ημεδαπών ή αλλοδαπών, και συμμετοχή με οποιαδήποτε μορφή συνεργασίας, σε εταιρείες, ανεξαρτήτως εταιρικού τύπου, συνεταιρισμούς, ομίλους, ενώσεις, κοινοπραξίες και λοιπές μορφές σύμπραξης, ακόμη και με φορείς του δημοσίου ή του ευρύτερου δημοσίου τομέα, που λειτουργούν στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, στα πλαίσιο της εκάστοτε ισχύουσας νομοθεσίας, των οποίων το αντικείμενο εργασιών δύναται να εμπίπτει ή όχι στον σκοπό της Εταιρείας και δύναται ενδεικτικώς να αφορά

(i) στον σχεδιασμό, την ανάληψη, μελέτη, οργάνωση, επίβλεψη, χρηματοδότηση, τεχνική διεύθυνση, εκτέλεση, διαχείριση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση πάσης φύσεως, κατηγορίας και ειδικότητας έργων, που εμπίπτουν στο σκοπό της εταιρείας ή και πέραν αυτού, καθώς και την ανάληψη και εκπόνηση πάσης φύσεως μελετών και ερευνών,

(ii) στην παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου σε θέματα εκπονήσεως κάθε είδους τεχνικών έργων οποιασδήποτε φύσεως, κατηγορίας και ειδικότητας,

(iii) στην ανάπτυξη ακινήτων και την ανέγερση με οποιοδήποτε σύστημα οικοδομών και οικοδομικών συγκροτημάτων και την πώληση ή εκμετάλλευσή των, ή εκμετάλλευση με οποιονδήποτε τρόπο ακινήτων, οικοδομών ή οριζοντίων ιδιοκτησιών, είτε ανήκουν στην Εταιρεία είτε ανήκουν σε τρίτους και (iv) στην συμμετοχή με οποιονδήποτε τρόπο, είτε με συμμετοχή στην σύσταση είτε με μεταγενέστερη απόκτηση εταιρικών τίτλων, σε άλλες επιχειρήσεις, που αναλαμβάνουν πάσης φύσεως έργα παραχώρησης ή έργα Σ.Δ.Ι.Τ και εν γένει εμπορικές, βιομηχανικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών σε οποιονδήποτε τομέα, υφιστάμενες ή ιδρυθησόμενες, ημεδαπές ή αλλοδαπές.

Η ίδρυση, η συμμετοχή στο αρχικό κεφάλαιο ή σε μεταγενέστερες αυξήσεις των ανωτέρω εταιρειών και λοιπών εταιρικών ή κοινοπρακτικών σχημάτων, συμπράξεων ή ενώσεων, η σύναψη δανειακών συμβάσεων με τους ανωτέρω ή με πιστωτικά ιδρύματα, η παροχή εγγυήσεων και ασφαλειών (εταιρικής, εμπράγματης ή ενοχικής φύσεως) προς τρίτους υπέρ των ανωτέρω εταιρειών, κοινοπραξιών, συμπράξεων, ενώσεων, σχημάτων ή ατόμων, είτε συμμετέχει είτε συνεργάζεται με αυτές η Εταιρεία, με οποιαδήποτε μορφή, καθώς επίσης και η ανάληψη παροχής υπηρεσιών υποστήριξης σε παρόμοιες εταιρείες και σχήματα, θεωρούνται ως τρέχουσες συναλλαγές της Εταιρείας.

Η απόφαση επί του 1ου θέματος ελήφθη ως ακολούθως: Αριθμός μετοχών για τις οποίες δόθηκαν έγκυρες ψήφοι: 14.943.726- Ποσοστό μετοχικού κεφαλαίου: 74,27 %. Συνολικός αριθμός έγκυρων ψήφων: 14.943.726- Αριθμός ψήφων υπέρ: 14.943.726 (ποσοστό 100% των παριστάμενων και εκπροσωπούμενων ψήφων) - Αριθμός ψήφων κατά: 0 - Αποχή: 0.

Η Γενική Συνέλευση ορίζει υπεύθυνο το Διοικητικό Συμβούλιο να προβεί με απόφασή του σε κάθε απαιτούμενη από τον Κανονισμό του Χ.Α. ενέργεια για την ολοκλήρωση της απόφασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v