Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Υποβαθμίζει το outlook σε αρνητικό η S&P

Πιθανές αξιοσημείωτες αλλαγές και καθυστερήσεις στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα θα μπορούσαν να πλήξουν την απόδοση της ΔΕΗ, τονίζει ο οίκος. Βλέπει ρίσκα αύξησης κόστους και μείωσης των τιμολογίων.

ΔΕΗ: Υποβαθμίζει το outlook σε αρνητικό η S&P

Σε υποβάθμιση του outlook της αξιολόγησης της ΔΕΗ, σε αρνητικό από σταθερό, προχωρά ο οίκος Standard and Poor's σε έκθεση στην οποία επιβεβαιώνει και την αξιολόγηση Β για την εισηγμένη. 

Ο οίκος στην έκθεσή του τονίζει ότι βλέπει αύξηση της αβεβαιότητας στην Ελλάδα μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, όπως επισήμανε και στην έκθεση όπου υποβαθμίζει το outlook του ελληνικού αξιόχρεου.  

Το αρνητικό οutlook αντανακλά την εκτίμηση της S&P ότι θα αυξηθούν τα ρίσκα πιστωτικής επιδείνωσης για τη ΔΕΗ τα επόμενα τρίμηνα.

Ακόμη, σημειώνει ότι πιθανές αξιοσημείωτες αλλαγές και καθυστερήσεις στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα θα μπορούσαν να πλήξουν την απόδοση της ΔΕΗ.

Καταγράφει ακόμη το ρίσκο αύξησης του κόστους και μείωσης των τιμολογίων για την επιχείρηση, τα ρίσκα όσον αφορά στις προβλέψεις και την ικανότητα συλλογής των οφειλών καθώς και την ακύρωση της προγραμματισμένης αναδιάρθρωσης της ΔΕΗ.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v