Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε διαθεσιμότητα στέλεχος του ΤΧΣ για την υπόθεση Πειραιώς-KKR

Επιβεβαιώνονται από το ΤΧΣ, οι πληροφορίες ότι στέλεχος του Ταμείου τέθηκε σε διαθεσιμότητα για την υπόθεση Πειραιώς KKR. Το φάκελο της συμφωνίας, που τελεί υπό την έγκριση του ΤΧΣ είχε αναλάβει πρόσωπο που συνδέεται συγγενικά με στέλεχος της Πειραιώς, στο στενό περιβάλλον Θωμόπουλου.

Σε διαθεσιμότητα στέλεχος του ΤΧΣ για την υπόθεση Πειραιώς-KKR

Στέλεχος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, τέθηκε σε διαθεσιμότητα από την διοίκηση του ΤΧΣ , για την υπόθεση Πειραιώς-KKR.

To θέμα ήλθε στη δημοσιότητα μετά από δημοσίευμα του ιστότοπου banking news, το οποίο ανέφερε ότι η διευθύνουσα σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Αναστασία Σακελαρίου, έχει θέσει σε διαθεσιμότητα στέλεχος του Ταμείου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, (μέσω του οποίου απευθύνονται και μια σειρά από ερωτήματα στην κα Σακελαρίου), όλος περιέργως ο φάκελος της συμφωνίας Πειραιώς-KKR (που θα έπρεπε να εγκριθεί από το ΤΧΣ για να προχωρήσει η ολοκλήρωση της συναλλαγής) κατέληξε στο γραφείο βασικού στελέχους του Ταμείου που όμως, έχει στενή συγγενική σχέση με στέλεχος της… Πειραιώς!

Το γεγονός όμως αυτό, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το πληροφορήθηκε η κα Σακελαρίου, η οποία ανέθεσε σε άλλους την υπόθεση κι έχει θέσει σε διαθεσιμότητα το συγκεκριμένο στέλεχος.

Οι πληροφορίες αυτές, διασταυρώθηκαν από το Euro2day.gr καθώς σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές στη διοίκηση του ΤΧΣ, όντως προέκυψε θέμα, κατόπιν των δημοσιευμάτων του Euro2day.gr όταν διαπιστώθηκε ότι στέλεχος του ΤΧΣ που έχει στενή συγγενική σχέση με στέλεχος της Πειραιώς, το οποίο ανήκει στο στενό περιβάλλον του κ. Άνθιμου Θωμόπουλου, είχε αναλάβει τον… φάκελο της συμφωνίας Πειραιώς με KKR.

Oι ίδιες πηγές πρόσθεσαν ότι πράγματι το στέλεχος του ΤΧΣ τέθηκε σε διαθεσιμότητα, διευκρινίζοντας πάντως ότι στο μεσοδιάστημα δεν είχε προλάβει να προχωρήσει σε οιαδήποτε εισήγηση για τη συμφωνία Πειραιώς –ΚKR.

Σε γραπτή απάντηση της στα ερωτήματα του banking news η κα Σακελαρίου επιβεβαίωσε πλήρως όσα έχουν αναφερθεί, προσθέτοντας επί της ουσίας μόνον ότι «Το εν λόγω στέλεχος επανήλθε πλήρως στα καθήκοντα του, αφού ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα για την διασφάλιση από κάθε πιθανό, έστω και φαινομενικό, κίνδυνο» (σ.σ. σε σχέση με την εξέταση της συμφωνίας Πειραιώς-KKR)

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v