Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΥΚ: Απορρίπτει τη διαιτησία στο θέμα με Εθνική

Η Ένωση Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου υποστηρίζει ότι η διαιτησία όπως την προβάλλει η Εθνική είναι εκτός Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων, υποστηρίζοντας ότι το πρόβλημα πρέπει να επιλυθεί μέσω της μεσολάβησης του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

ΕΤΥΚ: Απορρίπτει τη διαιτησία στο θέμα με Εθνική
Κορυφώνεται η σύγκρουση μεταξύ Εθνικής και ΕΤΥΚ, με τις δύο πλευρές να παραμένουν αμετακίνητες στις θέσεις τους.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής, Μιχάλης Κόκκινος, δήλωσε στη StockWatch ότι το καθεστώς της διαιτησίας είναι η πιο σωστή διαδικασία αυτή τη στιγμή για επίλυση της διαφοράς.

Από την πλευρά της, η Ένωση Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου υποστηρίζει ότι η διαιτησία όπως την προβάλλει η Εθνική είναι εκτός Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων, υποστηρίζοντας ότι το πρόβλημα πρέπει να επιλυθεί μέσω της μεσολάβησης του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Με επιστολή που απέστειλε προς το Διευθύνωντα Σύμβουλο της Εθνικής (Κύπρου), ο Πρόεδρος της ΕΤΥΚ Λοΐζος Χατζηκωστής αναφέρει ότι η οργάνωση παραμένει πιστή στις πρόνοιες του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων, πιστεύοντας ότι η όλη φιλοσοφία των εργασιακών σχέσεων ”στηρίζεται στο πνεύμα της κατανόησης, της συναντίληψης, της καλόπιστης δέσμευσης και προπαντός στη συνεργασία των κοινωνικών εταίρων”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v