Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μηνυτήρια αναφορά κατά του προέδρου της ΕΥΔΑΠ

Ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας κατέθεσε σήμερα στον Εισαγγελέα Πειραιά μηνυτήρια αναφορά κατά του προέδρου της ΕΥΔΑΠ και κατά παντός υπευθύνου για την συνεχιζόμενη απαράδεκτη και εκτός ελέγχου κατάσταση που επικρατεί στην Ψυττάλεια.

Μηνυτήρια αναφορά κατά του προέδρου της ΕΥΔΑΠ
Ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας κατέθεσε σήμερα στον Εισαγγελέα Πειραιά μηνυτήρια αναφορά κατά του προέδρου της ΕΥΔΑΠ και κατά παντός υπευθύνου για την συνεχιζόμενη απαράδεκτη και εκτός ελέγχου κατάσταση που επικρατεί στην Ψυττάλεια.

Στην μηνυτήρια αναφορά του ο Νομάρχης Πειραιά ζητά την ποινική δίωξη του κ. Κωνσταντίνου Κωστούλα, καθώς και παντός άλλου υπευθύνου για την εγκληματική αμέλεια που έχουν επιδείξει πάνω στο συγκεκριμένο υψίστης σημασίας ζήτημα που άπτεται της δημόσιας υγείας, της προστασίας του περιβάλλοντος και της οικονομικής ζωής της περιοχής.

Οι συνθήκες που επικρατούν στην Ψυττάλεια με τους πάνω από 320.000 τόνους συσσωρευμένης λυματολάσπης σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες έχουν κάνει την ζωή στον Πειραιά αφόρητη.

Η Νομαρχία Πειραιά δέχεται καθημερινά καταγγελίες κατοίκων της περιοχής αναφορικά με την δυσοσμία που διαχέεται στην ατμόσφαιρα.

Πολλοί γονείς διαμαρτύρονται ότι τα παιδιά τους που αυτή την περίοδο δίνουν εξετάσεις δεν μπορούν να ασχοληθούν απερίσπαστα στα μαθήματά τους.

Η ατμοσφαιρική αυτή ρύπανση επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό και τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού δημιουργώντας επιπλέον επιπλοκές στην υγεία τους, ενώ τεράστια είναι και η οικονομική ζημιά που έχουν υποστεί οι επαγγελματίες που βλέπουν τις επιχειρήσεις τους να μαραζώνουν, αφού οι επισκέπτες δεν πλησιάζουν την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.



”Δυστυχώς και ενώ η εταιρία και το ΥΠΕΧΩΔΕ είχαν δεσμευτεί ότι η μονάδα ξήρανσης θα είχε ολοκληρωθεί και θα ετίθετο σε λειτουργία τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, τα στοιχεία που εμείς γνωρίζουμε δείχνουν ότι αυτό δεν θα γίνει, επιτείνοντας έτσι τα προβλήματα που αναφέραμε παραπάνω. Επιπλέον, δεν γίνεται καμία ενέργεια αλλά και καμία ενημέρωση δεν υπάρχει για την απομάκρυνση της ρυπογόνου και επικίνδυνης για τη δημόσια υγεία συσσωρευμένης λυματολάσπης, η ποσότητα της οποίας ξεπερνά τις 320.000 τόνους”, αναφέρει μεταξύ άλλων στο εκτενέστατο κείμενο της μηνυτήριας αναφοράς του ο κ. Μίχας και προσθέτει ”το θέμα έχει φθάσει πλέον στα όρια και η αντίδρασή μας θα είναι πιο δυναμική σε συνεργασία με τους δήμους και τους φορείς της περιοχής. Θα διεκδικήσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο τα αναφαίρετα δικαιώματα των πολιτών για ποιότητα ζωής, για προστασία της υγείας μας, της υγείας των παιδιών μας, της προστασίας του περιβάλλοντος, έστω και ο πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ και οποιοσδήποτε άλλος υπεύθυνος της ΕΥΔΑΠ βαπτίζει τις αντιδράσεις μας αυτές κομματικές για να δημιουργήσει εντυπώσεις”.

Την υποστήριξή τους στην ενέργεια του Νομάρχη Πειραιά εξέφρασαν με την παρουσία τους στα Δικαστήρια του Πειραιά οι Δήμαρχοι Δραπετσώνας κ. Αλέκος Χρυσός, Περάματος κ. Γιάννης Γλύκας, Σαλαμίνας κ. Σπύρος Σοφράς, Αμπελακίων Μάριος Τραυλός, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πειραιά ως εκπρόσωπος του Δημάρχου, κ. Γιώργος Οικονομόπουλος, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά κ. Πέτρος Κυριακού, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά Γιώργος Μπενέτος, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Κων. Πεταλάς, ο Πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Πειραιά κ. Γιάννης Τσάκος, ο κ. Παύλος Πολιτάκης ως εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά και ο Πρόεδρος των εργαζομένων φορτοεκφορτωτών της Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών κ. Φώτης Σιακάρας.

Στο πλευρό του Νομάρχη ήταν επίσης η αντινομάρχης της Υπερνομαρχίας Αθήνας – Πειραιά Ρουμπίνη Ανδριοπούλου, οι αντινομάρχες Πειραιά Βασίλης Βαλσαμάκης, Λάζαρος Αλεξανδρίδης, Κώνσταντίνος Καρράς, Παύλος Τριανταφύλλου, Γιώργος Τσιρίδης, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας της Νομαρχίας κ. Μανώλης Αντωνάκος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v