Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

UNISMACK: Κερνάει τις αγορές σνακ χωρίς γλουτένη

Τα σνακ χωρίς γλουτένη έφεραν αύξηση 21,44% το 2014 και διπλασίασαν στην τριετία το τζίρο της UNISMACK. Η εταιρία από το Κιλκίς πίσω από το brand Wellaby's. Εξάγεται το 98% της παραγωγής.

UNISMACK: Κερνάει τις αγορές σνακ χωρίς γλουτένη

Με γεωμετρική πρόοδο αυξάνουν τα μεγέθη της UNISMACK, μιας καινοτόμου start – up από το Κιλκίς που παράγει προϊόντα (σνακ) χωρίς γλουτένη που αποτελούν και τη νέα διατροφική τάση διεθνώς, τα οποία σχεδόν στο σύνολό τους εξάγονται.

Μέσα σε μια τριετία η βορειοελλαδίτικη βιομηχανία UNISMACK των αδελφών Δημήτρη και Αλέξανδρου Στρατάκη έχει καταφέρει να διπλασιάσει σχεδόν τον τζίρο της και να μειώσει στο ένα πέμπτο τις προ φόρων ζημιές της. Συγκεκριμένα ο τζίρος της UNISMACK στη χρήση που έληξε στις 30/6/2014 ανήλθε στα 5,126 εκατ. ευρώ καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 21,44% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση (1/7/2012-30/6/2013).

Πέρυσι, ο τζίρος της είχε διαμορφωθεί από 4,221 εκατ. ευρώ ενώ στη χρήση 1/7/2011 -30/6/2012 οι πωλήσεις της ήταν μόλις 2,65 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα, οι ζημιές προ φόρων της περιορίσθηκαν στις 614.337 ευρώ από ζημιές 767.762 ευρώ και ζημιές 2,936 εκατ. ευρώ που ήταν στη χρήση 1/7/2011 -30/6/2012

Η εταιρεία UNISMACK, η οποία διαθέτει στην αγορά προϊόντα με το brand name Wellaby's, ιδρύθηκε το 2006 στο ΒΙ.ΠΕ. Κιλκίς και έχει ως αντικείμενο δραστηριότητας την παραγωγή και διάθεση προϊόντων σνακ (π.χ. κράκερ, μίνι κράκερ, και cheese ups) σε διάφορες γεύσεις.

Σημείωση ότι τα προϊόντα της εταιρείας δεν περιέχουν γλουτένη (gluten free), κατηγορία προϊόντων η οποία τόσο εντός αλλά κυρίως εκτός Ελλάδος καταγράφει σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Η UNISMACK εξάγει το 98% σχεδόν των προϊόντων της σε αγορές του εξωτερικού (π.χ. Ηνωμένο Βασίλειο, Η.Π.Α., Αυστραλία, Σλοβακία, Γερμανία, Νότια Αφρική Σκανδιναβικές χώρες, κλπ) με το 70% των εξαγωγών της να πραγματοποιούνται σε Αγγλία, ΗΠΑ και Αυστραλία. Στις αγορές αυτές τα προϊόντα της βρίσκονται στις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ-μάρκετ (π.χ. Tesco, Sainsbury, Asda, Wholefoods, κλπ), σε ειδικά καταστήματα τροφίμων καθώς και σε άλλα επιλεγμένα σημεία πώλησης (π.χ. Marks & Spencer - Ηνωμένο Βασίλειο). Στην Ελλάδα η σειρά προϊόντων της με το brand name Wellaby's διατίθενται σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ-μάρκετ (π.χ. ΑΒ, Θανόπουλος, κλπ) καθώς και σε ειδικά καταστήματα τροφίμων.

Θα πρέπει να σημειώσουμε τέλος ότι στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας U&S UNISMACK εισήλθε στο δεύτερο μισό του 2011 µε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου το επιχειρηματικό κεφάλαιο (venture capital fund) «Piraeus-ΤΑΝΕΟ Capital Fund» (PTCF). Το εν λόγω venture capital fund, το οποίο διαχειρίζεται η εταιρεία Piraeus Capital Management (PCM), έχει συσταθεί από κοινού με συμμετοχή της Τράπεζα Πειραιώς και του Ταμείου Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας (ΤΑΝΕΟ).

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v