Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Εγκρίθηκε η αναβάθμιση στην Ελευσίνα

Τη μεθοδολογία για την υλοποίηση των επενδύσεων για το έργο αναβάθμισης του Διϋλιστηρίου Ελευσίνας ενέκρινε, μεταξύ άλλων, κατά πλειοψηφία η γενική συνένευση των μετόχων της Ελληνικά Πετρέλαια.

ΕΛΠΕ: Εγκρίθηκε η αναβάθμιση στην Ελευσίνα
Τη μεθοδολογία υλοποίησης των επενδύσεων στο έργο αναβάθμισης του Διυλιστηρίου Ελευσίνας ενέκρινε, μεταξύ άλλων, κατά πλειοψηφία η γενική συνένευση των μετόχων της Ελληνικά Πετρέλαια.

Ειδικότερα, τα Ελληνικά Πετρέλαια αναμένεται να προχωρήσουν σε σύμβαση με εξειδικευμένο μελετητικό / εργολαβικό οίκο, με σημαντική εμπειρία σε κατασκευή και διαχείριση έργων αντίστοιχου μεγέθους και πολυπλοκότητας, με σύμβαση EPC (Μελέτη, Υποστήριξη σε προμήθεια εξοπλισμού και υλικών και διαχείριση έργου), και την τοποθέτηση παραγγελιών ειδικού εξοπλισμού, με ιδιαίτερα μεγάλο χρόνο παράδοσης (περιλαμβανομένης της ανατεθείσας παραγγελίας αντιδραστήρων, συνολικής αξίας περίπου 30 εκατ. ευρώ).

Η γενική συνέλευση αποφάσισε ακόμη τη τροποποίηση του πίνακα διάθεσης των αντληθέντων από το Χρηματιστήριο Αθηνών και μη διατεθέντων μέχρι 31.12.2006 καφαλαίων της πρώην ΠΕΤΡΟΛΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Β.Ε. ύψους 67,6 εκ. ευρώ για τη χρηματοδότηση μέρους του επενδυτικού προγράμματος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε.

Ομόφωνη ήταν η απόφαση για δέσμευση και μη διανομή, πριν την παρέλευση πενταετίας, από τα φορολογηθέντα έκτακτα Αποθεματικά της εταιρείας ποσού 7.649.715 Ευρώ, που αντιστοιχεί στην ίδια συμμετοχή της εταιρείας, για την επιχορήγηση του έργου ¨Αξιοποίηση εφεδρικής δυναμικότητας μονάδος ”ULSADΟ”, στις Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, η γενική συνέλευση ενέκρινε κατά πλειοψηφία τη χορήγηση έκτακτου bonus 100.000 ευρώ για το 2007 τόσο για τον διευθύνοντα σύμβουλο, κ. Παν. Καβουλάκο, όσο και για τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Ευθ. Χριστοδούλου, αποδεχόμενη σχετική πρόταση του Ελληνικού Δημοσίου.

Ο κ. Χριστοδούλου, αφού ευχαρίστησε το Ελληνικό Δημόσιο -διά του εκπροσώπου του- για την γενομένη πρόταση, παρεκάλεσε το αν και πότε θα υλοποιηθεί η απόφαση αυτή, να αφεθεί στην κρίση του.

Επίσης, η γενική συνέλευση ενέκρινε bonus 75.000 ευρώ στα εκτελεστικά μέλη του Δ.Σ. Ι. Κωστόπουλο και Δ. Ματθαίου, καθώς και στο μη εκτελεστικό μέλος Θ. Βάρδα, σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στο σύστημα αμοιβών των διευθυντικών στελεχών της εταιρίας.

Ακόμη, η γενική συνέλευση ενέκρινε τη διανομή τακτικού μερίσματος 0,43 ευρώ ανά μετοχή. Δεδομένης της ήδη γενομένης, την 10.10.2006, διανομής προμερίσματος 0,15 ευρώ ανά μετοχή, το τελικό μέρισμα που θα διανεμηθεί ανέρχεται σε 0,28 ευρώ ανά μετοχή.

Ως ημερομηνία αποκοπής του υπολοίπου προς διανομή μερίσματος ορίστηκε η 21/5/2007 (με την διευκρίνιση ότι δικαιούχοι αυτού θα είναι οι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Μετόχων της εταιρείας μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Χ.Α. της 18/5/2007) και ως ημερομηνία έναρξης καταβολής αυτού, μέσω της Εθνικής Τράπεζας, όρισε την 30/5/2007.

Εξάλλου, η γενική συνέλευση αποφάσισε κατά πλειοψηφία την τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού της εταιρείας, ώστε να συμπεριληφθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά το ποσόν των 28.209,20 ευρώ, λόγω ασκήσεως του δικαιώματος προαιρέσεως αγοράς μετοχών από τους δικαιούχους προγράμματος stock option. Επισημαίνεται ότι για το 2007, αναμένεται να δοθούν δικαιώματα προαίρεσης συνολικά 408.015 μετοχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v