Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Exalco: Είσοδος με στόχο την άντληση 20-30 εκατ.

Την υποβολή αίτησης εισαγωγής στην Αγορά Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης του Χ.Α. ετοιμάζεται να υποβάλει και επίσημα η θυγατρική της Βιοκαρπέτ, Exalco, καθώς συμφώνησε με την Τράπεζα Πειραιώς την ανάληψη της αναδοχής. Εκτιμάται ότι θα εισέλθει με αποτίμηση 80-90 εκατ. ευρώ, ενώ η άντληση των κεφαλαίων θα γίνει με αύξηση κεφαλαίου έως και 33%.

Exalco: Είσοδος με στόχο την άντληση 20-30 εκατ.
Την υποβολή αίτησης εισαγωγής στην Αγορά Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης του Χ.Α. ετοιμάζεται να υποβάλει και επίσημα η θυγατρική της Βιοκαρπέτ, Exalco, καθώς συμφώνησε με την Τράπεζα Πειραιώς την ανάληψη της αναδοχής.

Η βιομηχανία Αλουμινίου εκτιμάται ότι θα εισέλθει στο Χ. Α με αποτίμηση της τάξης των 80 με 90 εκατ. ευρώ (εύρος εκτιμούμενου p/e τρέχουσας χρήσης 12 με 15) και η εταιρεία θα επιδιώξει να αντλήσει περί τα 20 με 30 εκατ. ευρώ προχωρώντας σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου ως και κατά 33% αν οι συνθήκες είναι ευνοικές.

Η Βιοκαρπέτ εμφάνισε σε ενοποιημένη βάση το 2006 πωλήσεις 114,46 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 5,98 εκατ. ευρώ. Η Exalco συνεισέφερε στα ενοποιημένα μεγέθη με πωλήσεις ύψους 93,59 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 4,6 εκατ. ευρώ, ενώ για τη φετινή χρήση εκτιμάται ότι τα μεγέθη της θα είναι ακόμη υψηλότερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση του ομίλου διερευνά επεκτατικές κινήσεις στην Ανατολική Ευρώπη και είναι πιθανόν μέρος των κεφαλαίων που θα αντλήσει η Exalco να χρηματοδοτήσουν και ενδεχόμενες εξαγορές.

Ταυτόχρονα, η Exalco στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη των εξαγωγών της, στην επέκταση της γκάμας των προϊόντων της και ειδικότερα στην ανάπτυξη προϊόντων προφίλ αλουµινίου για βιοµηχανικές χρήσεις (ψυγεία, ηλιακοί θερµοσίφωνες κ.λπ.).

Στην οκταετία 1999-2006 ο όμιλος πραγματοποίησε επενδύσεις 62 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 7 εκατ. ευρώ στη χρήση του 2006. Για φέτος ο όμιλος προωθεί επενδύσεις ύψους 6 εκατ. ευρώ.

Με ανακοίνωσή της η εταιρία τονίζει ότι το Δ.Σ. του ομίλου Βιοκαρπέτ αποφάσισε να αρχίσουν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να υποβληθεί αίτηση εισαγωγής της θυγατρικής εταιρίας Εxalco Βιομηχανία Αλουμινίου στο Χ.Α.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κύριος Ανάδοχος και Σύμβουλος της Δημόσιας Προσφοράς θα είναι η Τράπεζα Πειραιώς.

Όπως επισημαίνεται, θα γίνουν οι δέουσες προσπάθειες προκειμένου οι διαδικασίες να έχουν ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v