Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι λέει ο κ. Ορφανίδης για κόντρα ΕΤΥΚ-Εθνικής

”Παρακολουθούμε πολύ στενά το θέμα, το οποίο μας ανησυχεί για πολλούς και διάφορους λόγους. Ελπίζω ότι θα πρυτανεύσει τελικά η λογική”, δήλωσε σήμερα ο νέος διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου κ. Αθανάσιος Ορφανίδης σχετικά με τη γνωστή κόντρα μεταξύ της Εθνικής Τράπεζας και της συντεχνίας των τραπεζικών υπαλλήλων (ΕΤΥΚ).

Τι λέει ο κ. Ορφανίδης για κόντρα ΕΤΥΚ-Εθνικής
Παρακολουθούμε πολύ στενά το θέμα, το οποίο μας ανησυχεί για πολλούς και διάφορους λόγους. Ελπίζω ότι θα πρυτανεύσει τελικά η λογική”, δήλωσε σήμερα ο νέος διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου κ. Αθανάσιος Ορφανίδης σχετικά με τη γνωστή κόντρα μεταξύ της Εθνικής Τράπεζας και της συντεχνίας των τραπεζικών υπαλλήλων (ΕΤΥΚ).

Συνεχίζοντας, ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας ανέφερε ότι σε αρκετά σημεία η διαφορά έχει μια καθαρά νομική πτυχή.

”Την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου την ενδιαφέρει όχι μόνο να επιλυθεί η συγκεκριμένη διαφορά, αλλά να υπάρξει και μια σωστή ερμηνεία του νόμου, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν ενδεχόμενα ανάλογα προβλήματα στο μέλλον. Είμαστε ακόμη νεαρό μέλος στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θέλουμε ακόμα λίγο χρόνο προκειμένου να εναρμονίσουμε πλήρως το θεσμικό μας πλαίσιο”, τόνισε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Ορφανίδης δήλωσε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει τον κίνδυνο αποχώρησης της Εθνικής Τράπεζας από την Κύπρο, καθώς κάθε ιδιωτικός φορέας αποφασίζει σύμφωνα με τα κριτήρια που συμφέρουν τον ίδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία της Εθνικής Τράπεζας Κύπρου βρίσκεται στην Αθήνα και συζητείται ο τρόπος δράσης του τραπεζικού ομίλου.

Στ. Κ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v