Κύπρου: Οχι σε αποζημιώσεις στους κατόχους αξιογράφων

Δεν υπάρχει ούτε το νομικό έρεισμα ούτε η οικονομική δυνατότητα για μαζικές ή γενναίες αποζημιώσεις στους κατόχους των τραπεζικών αξιογράφων, απαντά ο πρόεδρος της Κύπρου Γιόζεφ Άκερμαν σε επιστολή του προς το σχετικό Σύνδεσμο.

Κύπρου: Οχι σε αποζημιώσεις στους κατόχους αξιογράφων

Επιστολή στους κατόχους τραπεζικών αξιογράφων στέλνει η Τράπεζα Κύπρου, τονίζοντας ότι δεν μπορούν να γίνουν δεκτές οι προτάσεις τους για μαγικές ή γενναίες αποζημιώσεις.

Σημειώνεται ότι ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων στην Κύπρο είχε συνάντηση με την τράπεζα στις 19 Δεκεμβρίου, οπότε και κατέθεσε προτάσεις για την αποζημίωση των κατόχων. 

Η Τράπεζα σημειώνει ότι δεν φαίνεται να υπάρχει το αναγκαίο νομικό έρεισμα για να υποστηρίξει τα αιτήματα και επίσης, ότι η Κύπρου δεν έχει την απαιτούμενη οικονομική δυνατότητα για να προβεί σε τέτοιες διευθετήσεις. 

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της κυπριακής τράπεζας, Γιόζεφ Άκερμαν, υπενθυμίζει στην επιστολή του τις τεράστιες ζημιές που έχει υποστεί και η ίδια η τράπεζα καθώς και ότι η βιωσιμότητά της είναι ακόμη σε κίνδυνο. 

Οι κάτοχοι αξιογράφων μπορούν βεβαίως να προσφύγουν στη δικαιοσύνη και η τράπεζα ασφαλώς θα σεβαστεί οποιεσδήποτε τέτοιες αποφάσεις, σημειώνει η τράπεζα.

Το κείμενο της επιστολής δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό". 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v