Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

TOUSΑ: Δέσμευση για παροχή δανείου από Citigroup

Έγγραφη δέσμευση από την Citigroup και θυγατρικές της για την παροχή χρηματοδότησης ύψους 500 εκατ. δολαρίων έλαβε η θυγατρική της Τεχνικής Ολυμπιακής στις ΗΠΑ, Tousa.

TOUSΑ: Δέσμευση για παροχή δανείου από Citigroup
Εγγραφη δέσμευση από τη Citigroup Global Markets Inc. για να χορηγήσει χρηματοδότηση (δάνειο) (loan facility) στην TOUSA συνολικού ύψους 500 εκατ. δολ., εκ των οποίων (i) ποσό 250 εκατ. δολ. είναι first lien term loan facility και (ii) ποσό 250 εκατ. δολ. είναι second lien term loan facility, χωρίς καμία εγγύηση από τη μητρική εταιρεία (Τεχνική Ολυμπιακή), έλαβε η εισηγμένη στο NYSE αμερικανική θυγατρική της εταιρεία Technical Olympic USA Inc. (TOUSA).

Επιπλέον, η Citigroup δεσμεύθηκε την υπάρχουσα ανακυκλούμενη πιστωτική διευκόλυνση της Εταιρείας ύψους 800 εκατ. δολ. (revolving loan facility) να την τροποποιήσει και να την επαναδιατυπώσει ώστε:

(i) να μειωθεί αυτή η πιστωτική διευκόλυνση κατά 100 εκατ. δολ., ήτοι σε συνολικό ύψος 700 εκατ. δολ. και

(ii) να ενσωματωθούν οι όροι του ως άνω first lien term loan facility, με την παρατήρηση ότι οι δεσμεύσεις υπόκεινται στην έγκριση των δανειστών του revolving loan facility.

Τα ποσά των Δανείων προβλέπεται να χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση οποιουδήποτε διακανονισμού της κοινοπραξίας Transeastern.

Όπως επισημαίνεται, η TOUSA πρέπει να υπογράψει την επιστολή δέσμευσης έως τις 28 Μαΐου 2007, εκτός και εάν δοθεί αμοιβαία παράταση, ώστε αυτή να έχει ισχύ.

Η Εταιρεία δεν εκτιμά ότι θα υπογράψει την επιστολή δέσμευσης, εκτός και εάν προβεί σε ικανοποιητικούς διακανονισμούς με τους πιστωτές της κοινοπραξίας Transeastern, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, των διακανονισμών με τους δανειστές του κύριου χρέους (senior lenders), τους δανειστές του ενδιάμεσου χρέους (mezzanine lenders) και τους τραπεζίτες γης (land bankers) της ως άνω κοινοπραξίας.

Σημειώνεται, πως εάν η επιστολή δέσμευσης υπογραφεί από την TOUSA, τα συμβαλλόμενα μέρη θα πρέπει να υπογράψουν τα οριστικά έγγραφα της χρηματοδότησης έως τις 31 Ιουλίου 2007, πριν λήξουν οι δεσμεύσεις της επιστολής της Citigroup.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v