Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο δικαστήριο λύνουν τις διαφορές τους ΕΤΕ-ΕΤΥΚ

Στα ευρωπαϊκά όργανα προσφεύγει η Εθνική Τράπεζα Κύπρου για να προστατεύσει τα δικαιώματά της, καθώς η σύγκρουση με την ΕΤΥΚ συνεχίζεται, όπως μεταδίδει το StockWatch. Με ανακοίνωσή της, η ΕΤΕ αναφέρει ότι είναι αναγκασμένη εκ των πραγμάτων να προσφύγει άμεσα στα όργανα της ΕΕ, δηλώνοντας ότι ”θα εξακολουθήσει να υπερασπίζεται τα νόμιμα δικαιώματά της εξαντλώντας κάθε δυνατότητα που της παρέχεται προς το σκοπό αυτό, θέση που έχει διατυπώσει επανειλημμένα μέχρι σήμερα”.

Στο δικαστήριο λύνουν τις διαφορές τους ΕΤΕ-ΕΤΥΚ
Στα ευρωπαϊκά όργανα προσφεύγει η Εθνική Τράπεζα Κύπρου για να προστατεύσει τα δικαιώματά της, καθώς η σύγκρουση με την ΕΤΥΚ συνεχίζεται, όπως μεταδίδει το StockWatch.

Με ανακοίνωσή της, η Εθνική αναφέρει ότι είναι αναγκασμένη εκ των πραγμάτων να προσφύγει άμεσα στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλώνοντας ότι ”θα εξακολουθήσει να υπερασπίζεται τα νόμιμα δικαιώματά της εξαντλώντας κάθε δυνατότητα που της παρέχεται προς το σκοπό αυτό, θέση που έχει διατυπώσει επανειλημμένα μέχρι σήμερα”.

Η Εθνική αναφέρει ότι πρέπει να επικρατήσει λογική και ισχύει η πρόταση της γα άμεση προσφυγή σε Ανεξάρτητη Δεσμευτική Διαιτησία σύμφωνα με τον Περί Διαιτησίας Νόμο της Κυπριακής Δημοκρατίας (Κεφ.4).

Παράλληλα, απευθύνεται προς την ΕΤΥΚ με την προσδοκία ότι θα εξετάσει την πρόταση με την οφειλόμενη σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Επιπρόσθετα, η Εθνική στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι” παρά την ανοχή που έχει επιδείξει και τις εποικοδομητικές προτάσεις της προς την πλευρά της ΕΤΥΚ, οι οποίες θα οδηγούσαν σε άμεση άρση του αδιεξόδου και αναστολή των απεργιακών μέτρων, η τελευταία εξακολουθεί να συνεχίζει παρελκυστική τακτική και να επιδεικνύει έλλειψη διάθεσης για την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε”.

Η Εθνική, αιτιολογώντας τις πράξεις της, αναφέρει ότι αναγκάστηκε να προχωρήσει σε δικαστικές ενέργειες κατά των υπευθύνων για τις σοβαρότατες ζημίες που προκάλεσε και προκαλεί η παράνομη και παράτυπη απεργία.

Υποστήριξη στην ΕΤΥΚ

Από την πλευρά της, η Ένωση Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου με ανακοίνωσή της γράφει ότι σε Γενικές Συνελεύσεις των μελών της σε Λεμεσό, Λάρνακα, Πάφο και Αμμόχωστο, όπου συμμετείχε το 90% του προσωπικού, έγινε ανάλυση των εξελίξεων στην Εθνική Τράπεζα και με μυστική ψηφοφορία εγκρίθηκε ψήφισμα προς τη Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας και μία απόφαση που αφορά την ίδια την ΕΤΥΚ.

Οι Γενικές Συνελεύσεις καλούν την ηγεσία της ΕΤΥΚ να παραμείνει πιστή στην επιδίωξή της για έναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων με τη Διοίκηση της τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v