Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μarfin: Αποδέχεται επαναγορά ομολόγου το ΤΑΞΥ

Tο Ταμείο των Ξενοδοχοϋπάλληλων (TAΞΥ) αποδέχεται την πρόταση που είχε καταθέσει η Marfin Bank για την επαναγορά του ομολόγου. Η Marfin Bank θα καταβάλλει την ονομαστική αξία του ομολόγου μαζί με τις προμήθειες αλλά και τους τόκους, όπως είχε ”δεσμευθεί” σε σχετική επιστολή που απέστειλε στο ΤΑΞΥ.

Μarfin: Αποδέχεται επαναγορά ομολόγου το ΤΑΞΥ
Tο Ταμείο των Ξενοδοχοϋπάλληλων (TAΞΥ) αποδέχεται την πρόταση που είχε καταθέσει η Marfin Bank για την επαναγορά του ομολόγου.

Η τράπεζα θα καταβάλλει την ονομαστική αξία του ομολόγου μαζί με τις προμήθειες αλλά και τους σχετικούς τόκους, όπως είχε ”δεσμευθεί” σε σχετική επιστολή που απέστειλε στο ΤΑΞΥ.

Στην επιστολή της τράπεζας, μεταξύ άλλων επισημαίνονται, τα εξής:

”Η Τράπεζά μας σας έχει προμηθεύσει ένα εξαιρετικό προϊόν με μεγάλη δυσκολία συγκεντρώσεώς του από την αγορά και ακλουθώντας μια απόλυτα διαφανή διαδικασία όπου ακόμη και το ύψος της αμοιβής μας είχε αναγραφεί αναλυτικά και συμφωνηθεί εγγράφως με τους εκπροσώπους του Ταμείου σας.

Μετά τις πρόσφατες εξελίξεις και τα συμπτώματα αδιάκριτου λαϊκισμού που ακολούθησαν, στελέχη της τράπεζάς μας επικοινώνησαν με στελέχη του Ταμείου σας και σε απόδειξη του ισχυρισμού μας περί εξαιρετικού προϊόντος πρότειναν την αναστροφή της συναλλαγής, χωρίς, μέχρι στιγμής, κάποια συγκεκριμένη τοποθέτηση του Ταμείου σας.

Σας επιβεβαιώνω δια της παρούσης και εγγράφως ότι, εφόσον το επιθυμείτε, είμαστε πρόθυμοι να αναστρέψουμε άμεσα τις πραγματοποιηθείσες συναλλαγές, να αναλάβουμε εμείς τα τοκομερίδια που έχετε ήδη εισπράξει και να σας επιστρέψουμε το σύνολο της επένδυσής σας με επιπλέον επιτόκιο σαν να είχατε αγοράσει εκείνη την περίοδο κανονικά ομόλογα του ελληνικού δημοσίου με κυμαινόμενο euribor πλέον του περιθωρίου που ίσχυε τότε”.

Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε την αναστροφή των συναλλαγών, θα παρακαλούσαμε να μας το επιβεβαιώσετε εγγράφως σαν απόδειξη ότι οι συναλλαγές που πραγματοποιήσαμε ήταν επωφελείς για το Ταμείο σας, ώστε να σταματήσει η άδικη (χωρίς υπαιτιότητά σας) κριτική της Τράπεζάς μας”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v