Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Jumbo: Οκ για ομολογιακό έως 145 εκατ. ευρώ

Την έγκριση για την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου ύψους μέχρι 145 εκατ.ευρώ, επταετούς διάρκειας, έδωσαν οι μέτοχοι της εταιρίας Jumbo κατά τη διάρκεια της σημερινής έκτακτης γενικής συνέλευσης. Αύξηση πωλήσεων κατά 26% στο εννεάμηνο.

Jumbo: Οκ για ομολογιακό έως 145 εκατ. ευρώ
Την έγκριση για την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου ύψους μέχρι 145 εκατ.ευρώ, επταετούς διάρκειας, έδωσαν οι μέτοχοι της εταιρίας Jumbo κατά τη διάρκεια της σημερινής έκτακτης γενικής συνέλευσης.

Το ομόλογο θα χρησιμοποιηθεί για την αναχρηματοδότηση παλαιότερων δανειακών υποχρεώσεων αλλά κυρίως ως κεφάλαιο κίνησης για να ανταποκριθεί ο όμιλος στους αναπτυξιακούς της στόχους.

Συγκεκριμένα, το ανώτατο ποσό του Κοινού Ομολογιακού Δανείου, θα εκδοθεί σε τέσσερις Σειρές Έκδοσης. Διοργανωτής και συντονιστής του Ομολογιακού Δανείου ορίσθηκε η Γαλλική Τράπεζα ΒΝΡ Paribas η οποία ήδη έχει αποδεχθεί τον όρο της πλήρους απορρόφησης των αδιάθετων ομολογιών.

Το ομόλογο θα διαιρεθεί σε 1.300 ονομαστικές ομολογίες Σειράς Έκδοσης Α, ανώτατης συνολικής ονομαστικής αξίας 65 εκατ ευρώ.

Θα διαιρείται σε 400 κατ’ ανώτατο όριο ονομαστικές ομολογίες Σειράς Έκδοσης Β, ανώτατης συνολικής ονομαστικής αξίας 20 εκατ.ευρώ και σε 800 κατ’ ανώτατο όριο ονομαστικές ομολογίες Σειράς Έκδοσης Γ, ανώτατης συνολικής ονομαστικής αξίας 40 εκατ.ευρώ.

Θα δύναται να διαιρεθεί σε 400 κατ’ ανώτατο όριο ονομαστικές ομολογίες Σειράς Έκδοσης Δ, ανώτατης συνολικής ονομαστικής αξίας 20.000.000 εκατ.ευρώ.

Ειδικά για τις Ομολογίες Σειράς Α και Σειράς Δ, η εταιρία θα έχει τη δυνατότητα αγοράς και επαναδιάθεσής τους στους Ομολογιούχους.

Κάθε ομολογία θα έχει ονομαστική αξία 50.000 ευρώ και τιμή έκδοσης στο άρτιο.

--Αύξηση μεγεθών στο 9μηνο



Κατά το τρίμηνο Ιανουαρίου –Μαρτίου 2007, οι πωλήσεις της εταιρίας αυξήθηκαν κατά 40% με αποτέλεσμα οι συνολικές πωλήσεις του 9μήνου (Ιούνιος 2006-Μάρτιος 2007) να παρουσιάζουν αύξηση της τάξης περίπου 26% έναντι της προηγούμενης αντίστοιχης περιόδου.

Ως εκ τούτου η εταιρία αναθεωρεί τις προβλεψεις της για το σύνολο της χρήσης εκτιμώντας ότι αυτές θα αυξηθούν κατά 21,5%.

Σε ότι αφορά την ανάπτυξη του δικτύου της, η εταιρία εγκαινίασε τη λειτουργία του πρώτου μητροπολιτικού καταστήματος στην περιοχή του Πειραιά. Στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης του δικτύου η διοίκηση τερμάτισε τη λειτουργία 3 μικρότερων καταστημάτων με αποτέλεσμα σήμερα ο συνολικός αριθμός των καταστημάτων Jumbo σε Ελλάδα και Κύπρο να φτάνει τα 39.

Όσον αφορά την επέκταση του Ομίλου Jumbo στα Βαλκάνια, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το πρώτο κατάστημα Jumbo στη Σόφια της Βουλγαρίας θα είναι έτοιμο σε 6 περίπου μήνες, περί τον Οκτώβριο του 2007 ώστε να λειτουργήσει πλήρως τον Δεκέμβριο 2007.

Ο Όμιλος Jumbo συνεχίζει να επενδύει στην αγορά γης σε Βουλγαρία και Ρουμανία και προωθεί τη δημιουργία και δεύτερου καταστήματος στη Βουλγαρία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v