Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intracom: Νέα συμφωνία 15 εκ. δολ. για το ΝΑΤΟ

Νέα εξαγωγική συμφωνία ύψους 15 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ της INTRACOM Defense Electronics σε πρόγραμμα του NATO, ανακοίνωσε η εταιρία, τονίζοντας ότι το 93% των νέων έργων του 2006 προήλθε από το εξωτερικό.

Intracom: Νέα συμφωνία 15 εκ. δολ. για το ΝΑΤΟ
Νέα εξαγωγική συμφωνία ύψους 15 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ της INTRACOM Defense Electronics σε πρόγραμμα του NATO, ανακοίνωσε η εταιρία, τονίζοντας ότι το 93% των νέων έργων του 2006 προήλθε από το εξωτερικό.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του 85ου Συνεδρίου της Οργανωτικής Επιτροπής (Steering Committee) του πολυεθνικού προγράμματος ESSM (Evolved SeaSparrow Missile) του NATO, ανακοινώθηκε η ανάθεση, κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού, στην INTRACOM Defense Electronics -θυγατρικής του Ομίλου INTRACOM Holdings- της κατασκευής επιπρόσθετων ηλεκτρονικών μονάδων του πυραύλου επιφανείας-αέρος ESSM.

Το συνέδριο διεξήχθη στην Αθήνα, από 9 έως 15 Μαΐου, με τη συμμετοχή δέκα χωρών-μελών της κοινοπραξίας.

Το έργο ύψους 15 εκατ. Δολαρίων ΗΠΑ ανατίθεται στην INTRACOM Defense Electronics από την εταιρία RAYTHEON και θα υλοποιηθεί σταδιακά μέχρι το 2010. Οι διαδικασίες, τις οποίες διεξήγαγε η RAYTHEON για λογαριασμό της κοινοπραξίας του NATO, αφορούσαν δύο διεθνείς διαγωνισμούς όπου συμμετείχαν εταιρίες από δέκα χώρες-μέλη της κοινοπραξίας.

Οι προσφορές της INTRACOM Defense Electronics αξιολογήθηκαν ως οι πλέον άρτιες και ανταγωνιστικές για την κοινοπραξία, αφού όπως ανακοινώθηκε τα προσδοκώμενα οικονομικά της οφέλη θα φθάσουν το 1 εκατ. Δολάρια ΗΠΑ μέχρι την ολοκλήρωση της συμφωνίας το 2010.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του συνεδρίου, επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της INTRACOM Defense Electronics ο Διευθυντής του NATO για το πρόγραμμα ESSM και ανώτερα στελέχη της RAYTHEON, καθώς η εταιρία συμμετέχει από το 1995 στη σχεδίαση και ανάπτυξη ηλεκτρονικών συστημάτων του πυραύλου ESSM.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης ο Πλοίαρχος Carlson, Program Manager του NATO SeaSparrow Program Office του προγράμματος του πυραύλου ESSM δήλωσε: ”Η INTRACOM Defense Electronics απέδειξε ότι αποτελεί έναν αξιόπιστο συνεργάτη, με υψηλές διεθνείς προδιαγραφές, μέσα από τη συμμετοχή της στο σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την παραγωγή του πυραύλου επιφανείας-αέρος ESSM. Γι’ αυτό και επεκτείνεται η μακρόχρονη και επιτυχημένη συνεργασία μας.”

Ο κ. Τρουλλινός, Διευθύνων Σύμβουλος της INTRACOM Defense Electronics, υπογράμμισε: ”Η εταιρία μας διαθέτοντας υψηλό τεχνολογικό υπόβαθρο, ανταγωνιστικά προϊόντα και εξειδικευμένη τεχνογνωσία αποτελεί ένα άξιο πρεσβευτή της ελληνικής αμυντικής τεχνολογίας. Ως αποτέλεσμα της διεθνούς αναγνώρισης της INTRACOM Defense Electronics, το 93% των νέων συμβάσεων για το 2006 αφορούν εξαγωγική δραστηριότητα.”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v