Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τ. Κύπρου: ”Δεν θα πετύχει η προσπάθεια της MPB”

Την πίστη της ότι οι μέτοχοι θα απορρίψουν την πρόταση της Marfin Popular Bank και θα στηρίξουν τις επιλογές της εξέφρασε η διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου. Άμεσα τα οφέλη από την έναρξη λειτουργίας σε Ρουμανία και Ρωσία, λέει ο κ. Ανδρέας Ηλιάδης.

Τ. Κύπρου: ”Δεν θα πετύχει η προσπάθεια της MPB”
Την πίστη της ότι οι μέτοχοι θα απορρίψουν την πρόταση της Marfin Popular Bank και θα στηρίξουν τις επιλογές της εξέφρασε η διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν από λίγο, η διοίκηση της τράπεζας μετέφερε την ικανοποίηση των ξένων θεσμικών επενδυτών για τις επιλογές και τη στρατηγική της τράπεζας, εκτιμώντας ότι κατά τη συντριπτική πλειοψηφία θα στηρίξουν την περαιτέρω αυτόνομη ανάπτυξή της.

Όπως έγινε γνωστό, βρίσκεται σε εξέλιξη από την περασμένη Δευτέρα γύρος επαφών και ενημέρωση των ξένων θεσμικών επενδυτών σε Λονδίνο, Φρανκφούρτη, Παρίσι και Στοκχόλμη.

Ταυτόχρονα, έχουν διενεργηθεί, πέραν των one to one ραντεβού και ενημερώσεις επενδυτών κατά ομάδες.

Όσον αφορά στην πρόταση της Marfin Popular Bank για τη συνένωση των διεθνών δραστηριοτήτων των δυο τραπεζών, ο διευθύνων σύμβουλος κ. Ηλιάδης δήλωσε ότι στερείται παντελώς λογικής και αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία. Συμπλήρωσε δε, ότι όπως έχει ξαναπεί στο παρελθόν, η Marfin επιχειρεί να ελέγξει την Τράπεζα Κύπρου από την πίσω πόρτα.

Ερωτώμενος γιατί η Τράπεζα Κύπρου είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση της Λαϊκής ενώ τώρα απορρίπτει την πρόταση της Marfin, ο κ. Ηλιάδης δήλωσε ότι η Λαϊκή, μόνη της, θα πρόσθετε αξία στους μετόχους της Τ. Κύπρου ενώ αντίθετα, δεν συμβαίνει το ίδιο με την Marfin Popular Bank, καθώς διαθέτει πολλαπλάσια κεφαλαιοποίηση, ενώ Marfin και Εγνατία δεν πρόσθεσαν σημαντικό πελατολόγιο σε αυτό που είχε ήδη η Λαϊκή.

Την ίδια στιγμή όμως, η διοίκηση της Τ. Κύπρου, ανάγοντας εαυτόν σε θεματοφύλακα των μετόχων, δήλωσε ότι θα πρέπει να ψηλώσει τον πήχη του τιμήματος αυτός που πραγματικά ενδιαφέρεται για την Τράπεζα Κύπρου.

Ο κ. Ηλιάδης εκτίμησε ότι οι διεθνείς δραστηριότητες της Τ. Κύπρου τα επόμενα χρόνια θα φθάσουν να αποτελούν το 70% των εργασιών της, συμπληρώνοντας ότι τα οφέλη από την έναρξη λειτουργίας σε Ρουμανία και Ρωσία θα φανούν άμεσα.

Ειδικότερα για τη Ρουμανία, ανέφερε ότι ξεκινά τη λειτουργία της με τρία καταστήματα και 280 εκατ. ευρώ προεγκεκριμένα δάνεια, ενώ στη Ρωσία, οι εργασίες εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν σε 2-3 μήνες και θα είναι εστιασμένες στην αξιοποίηση του υφιστάμενου πελατολογίου 30.000 Ρώσων υψηλής οικονομικής επιφάνειας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v