Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στις 8 Μαρτίου η πρόσκληση ενδιαφέροντος για ΕΛΠΕ

Στις 8 Μαρτίου θα δημοσιευθεί η πρόσκληση για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών για το στρατηγικό επενδυτή στα ΕΛΠΕ, ενώ έως το τέλος Απριλίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, δήλωσε σήμερα ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

Στις 8 Μαρτίου η πρόσκληση ενδιαφέροντος για ΕΛΠΕ
Η 8η Μαρτίου 2002 έχει οριστεί ως ημερομηνία αποστολής πρόσκλησης για υποβολή δεσμευτικών προσφορών σχετικά με την εξαγορά του 23% των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛ.ΠΕ), ώστε μέχρι το Πάσχα να έχει επιλεγεί ο ”στρατηγικός εταίρος”, ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ακης Τσοχατζόπουλος, μετά από συνάντηση που είχε για το συγκεκριμένο θέμα με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Ν. Χριστοδουλάκη.

Οι ενδιαφερόμενοι για την εξαγορά του 23% είναι η ρωσική LukOil από κοινού με τον Ομιλο Λάτση, η επίσης ρωσική Yukos και η αυστριακή OMV. Βασικό κριτήριο για την επιλογή του ”στρατηγικού εταίρου” είναι οι προοπτικές ανάπτυξης και επέκτασης του Ομίλου σε συνδυασμό με το τίμημα.

Ερωτηθείς σχετικά με την πορεία ιδιωτικοποίησης των ΕΛΠΕ, ο κ. Τσοχατζόπουλος σημείωσε: ”Κάναμε σήμερα μια ανασκόπηση μαζί με τους συμβούλους, με τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΛΠΕ για την όλη πορεία εξεύρεσης συμμάχου για τα ΕΛΠΕ. Αξιολογώντας όλη την προεργασία που έχει γίνει, έχει οριστεί η 8η Μαρτίου τρέχοντος έτους ως ημερομηνία αποστολής πρόσκλησης προς τους ενδιαφερόμενους για υποβολή δεσμευτικών προσφορών. Έχουμε θέσει ως στόχο μέχρι τα τέλη Απριλίου να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εξεύρεσης διεθνούς συνεταίρου για τα ΕΛΠΕ”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v