Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Frigoglass: Εκτιμά θετική πορεία και το 2007

Την πεποίθησή της ότι η καλή πορεία του α’ τριμήνου, επιτρέπει να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν ανακοινωθεί για το σύνολο της χρήσης του 2007, επεσήμανε η διοίκηση της Frigoglass στην διάρκεια παρουσίασης στην ΕΘΕ.

Frigoglass: Εκτιμά θετική πορεία και το 2007
Την πεποίθησή της ότι η καλή πορεία του α’ τριμήνου, επιτρέπει να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν ανακοινωθεί για το σύνολο της χρήσης του 2007, επεσήμανε η διοίκηση της Frigoglass στην διάρκεια παρουσίασης στην ΕΘΕ σήμερα 16 Μαίου.

Τα στελέχη της εταιρίας αναφέρθηκαν στα αποτελέσματα του α’ τριμήνου 2007, καθώς και στις προοπτικές και στους στρατηγικούς στόχους.

Ειδικότερα, οι ενοποιημένες πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 14,9% το πρώτο τρίμηνο του 2007, ανερχόμενες σε 133,9 εκατ. ευρώ. Η εξέλιξή τους θεωρείται ιδιαίτερα ικανοποιητική, δοθέντος ότι κατά την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους είχε επιτευχθεί πολύ υψηλή αύξηση των πωλήσεων, κατά 35%.

Η αύξηση αυτή προήλθε από τον κλάδο Επαγγελματικής Ψύξης (+15%) καθώς και από τον κλάδο της Νιγηρίας (+12%). Η συνεισφορά του κλάδου Επαγγελματικής Ψύξης στις συνολικές Πωλήσεις του Ομίλου παρέμεινε σχεδόν σταθερή στο 86% το τρίμηνο αυτό, σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του προηγουμένου έτους.

Τα μεικτά κέρδη αυξήθηκαν κατά 11,9% μέσα στο τρίμηνο, ανερχόμενα σε 40 εκατ. ευρώ.

Το περιθώριο μεικτού κέρδους μειώθηκε κατά 80 μονάδες βάσης, στο 29,9%. Η μείωση οφείλεται στις αυξήσεις τιμών των πρώτων υλών, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η σύγκριση γίνεται με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, όπου οι εξαιρετικά υψηλοί όγκοι πωλήσεων είχαν ως αποτέλεσμα και αυξημένη λειτουργική μόχλευση.

Παράλληλα, τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 16,4%, κυρίως λόγω της αποτελεσματικής διαχείρισης των στοιχείων κόστους (οι δαπάνες αυξήθηκαν κατά 3,7%).

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 22,5%, ανερχόμενα σε 18,7 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα από το χαμηλότερο κόστος χρηματοδότησης και την μείωση του μέσου φορολογικού συντελεστή.

Οι λειτουργικές ταμειακές ροές, προ μεταβολών του κεφαλαίου κίνησης, παρέμειναν στα υψηλά επίπεδα των 32,1 εκατ. ευρώ. Εν τούτοις, θέματα χρονικής συγκυρίας, και εξ αιτίας σημαντικών πωλήσεων το Μάρτιο, προκάλεσαν επιπρόσθετες ταμειακές εκροές ύψους 28 εκατ. ευρώ και άρα, αρνητικό αντίκτυπο στις καθαρές ταμειακές ροές του Ομίλου. Η εικόνα αυτή θα εξομαλυνθεί κατά τη διάρκεια του έτους.

Παρά τις συνεχιζόμενες πιέσεις από το κόστος των πρώτων υλών, οι οποίες και εκτιμώνται ότι θα διατηρηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, και τις εξαιρετικές επιδόσεις της εταιρίας κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο, τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου 2007 επιτρέπουν την αισιοδοξία ότι με τις αποτελεσματικές εμπορικές πρωτοβουλίες, τον αυστηρό έλεγχο των στοιχείων κόστους και τη συνεχή προσήλωση στη διαχείριση του κεφαλαίου κίνησης θα επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν ανακοινωθεί για το σύνολο της χρήσης του 2007.

* Η εταιρική παρουσίαση της εταιρίας δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη: ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v