Τράπεζα Κύπρου: Το Φεβρουάριο οι δεσμευτικές προσφορές για Uniastrum

Παρά το δυσχερές οικονομικό περιβάλλον που επικρατεί στη Ρωσία, η απόφαση του ΔΣ να πωλήσει την Uniastrum είναι οριστική, καθώς είναι επιτακτική η ανάγκη απομόχλευσης του ισολογισμού της Τράπεζας.

Τράπεζα Κύπρου: Το Φεβρουάριο οι δεσμευτικές προσφορές για Uniastrum
Δεσμευτικές προτάσεις θα ζητήσει εντός Φεβρουαρίου η Tράπεζα Κύπρου για να προχωρήσει στην πώληση της ρωσικής θυγατρικής της Uniastrum.

Η απόφαση λήφθηκε κατά τη χθεσινή πολύωρη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας, που ήταν και η πρώτη για το 2015.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του StockWatch, τα μέλη της διοίκησης της BOCY, υπό τον νέο πρόεδρο της, Josef Ackermann, εξέτασαν τα νέα δεδομένα σε σχέση με τις προοπτικές πώλησης της Uniastrum.

Οι προοπτικές αυτές φαίνεται να σκοντάφτουν μερικώς στο βεβαρυμμένο οικονομικό περιβάλλον της Ρωσίας, που το συνθέτουν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας, η υποτίμηση του ρουβλίου και η επιδείνωση των μακροοικονομικών συνθηκών.

Ωστόσο, παρά το δυσχερές οικονομικό περιβάλλον που επικρατεί στη Ρωσία, η απόφαση του ΔΣ να πωλήσει την Uniastrum είναι οριστική, καθώς είναι επιτακτική η ανάγκη απομόχλευσης του ισολογισμού της Τράπεζας.

Η Uniastrum αγοράστηκε από την Tράπεζα Κύπρου το 2008 έναντι €447 εκ. Ανώτατη πηγή της BOCY ανέφερε ότι υπάρχει στο τραπέζι ενδιαφέρον από ρώσους επενδυτές για την αγορά της Uniastrum.

Εντός Φεβρουαρίου θα ζητηθούν προσφορές για δεσμευτικές προτάσεις και στις 20 του ίδιου μήνα θα συνέλθει το ΔΣ για να αξιολογήσει τις εξελίξεις για λήψη περαιτέρω αποφάσεων.

Είναι διάχυτη η άποψη των μελών της διοίκησης ότι πώληση της Uniastrum αποτελεί μονόδρομο καθώς, ο στόχος αυτός τέθηκε ως προτεραιότητα από το συμβούλιο του Ackermann, στο πλαίσιο της συρρίκνωσης του ισολογισμού της τράπεζας και επικέντρωση της στις εγχώριες εργασίες.

Σε ότι αφορά την πώληση της άλλης θυγατρικής της Τράπεζας Κύπρου στη Ρουμανία, η προοπτική αφέθηκε για αργότερα προκείμενου να τεθούν στο τραπέζι καλύτερες προσφορές. Οι προσφορές που έχει ενώπιον του ΔΣ για τη συγκεκριμένη τράπεζα, δεν είναι άξιες λόγου, παρατήρησε ανώτατο στέλεχος της τράπεζας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v