Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πωλούνται σήμα και λογότυπο των Κυπριακών Αερογραμμών

Σε διαγωνισμό για την άμεση πώληση της εμπορικής ονομασίας και των λογοτύπων της αεροπορικής εταιρείας προχωρούν οι αρχές της Κύπρου. Στόχος η πώληση των περιουσιακών στοιχείων να γίνει σύντομα για να μην απαξιωθούν εμπορικά.

Πωλούνται σήμα και λογότυπο των Κυπριακών Αερογραμμών

Στην πώληση των λογοτύπων και των εμπορικών σημάτων των Κυπριακών Αερογραμμών προχωρά η κυβέρνηση της Κύπρου, κινούμενη ταχύτατα μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να μπει λουκέτο στην εταιρεία. Πρόκειται για μια κίνηση που έχει και ελληνικό... ενδιαφέρον, καθώς είναι πρόσφατη η δήλωση του αντιπροέδρου της Aegean κ. Βασιλάκη ότι η εταιρεία έχει ενδιαφέρον για το εμπορικό σήμα και το λογότυπο των Κ.Α.

Ο Έφορος Αποκρατικοποιήσεων της Κύπρου προκήρυξε διαγωνισμό για την πρόσληψη και τον διορισμό χρηματοοικονομικού και νομικού συμβούλου που αναλάβει να προχωρήσει στην πώληση των εμπορικών σημάτων και λογοτύπων των Κυπριακών Αερογραμμών που αποτελούν κρατική περιουσία.

Η προκήρυξη της προσφοράς αφορά, όπως αναφέρεται, το διορισμό έγκριτου ανεξάρτητου οικονομικού συμβούλου με σχετική εμπειρία στον τομέα του σχεδιασμού, διαχείρισης και υλοποίησης της διαδικασίας εξεύρεσης επενδυτή για την χρήση των λογοτύπων και εμπορικών σημάτων των Κυπριακών Αερογραμμών. Η προθεσμία για υποβολή των προσφορών λήγει στις 2 Φεβρουαρίου η ώρα 13.00. Ο διαγωνισμός δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα www.eprocurement.gov.cy.

Η εμπορική αξία μειώνεται με την παρόδο του χρόνου

Την προηγούμενη εβδομάδα το υπουργικό συμβούλιο της Κύπρου αποφάσισε ότι είναι άμεση ανάγκη να εξεταστεί η δυνατότητα εξεύρεσης επενδυτή για επίτευξη συμφωνίας αναφορικά με τα εμπορικά σήματα και το λογότυπο των Κυπριακών Αερογραμμών που κατέχει το κράτος. Μάλιστα αποφασίστηκε ότι οι οποιεσδήποτε ενέργειες θα πρέπει να προχωρήσουν γρήγορα, καθώς εκτιμάται ότι η εμπορική αξία τους είναι πιθανό να μειωθεί με την πάροδο του χρόνου.

Στόχος της κίνησης αυτής είναι ουσιαστικά να διερευνηθεί κατά πόσον υπάρχουν επενδυτές, με έδρα την Κύπρο, που είναι διατεθειμένοι να αγοράσουν το λογότυπο και ονομασία των Κυπριακών Αερογραμμών, δημιουργώντας με νέα, ιδιωτικών συμφερόντων αυτή τη φορά, αεροπορική εταιρεία.

Σχετικό ενδιαφέρον έχει ήδη εκφράσει ο αντιπρόεδρος της Aegean Airlines Ευτύχης Βασιλάκης, κατά την παρουσίαση της ενίσχυσης της βάσης της εταιρείας στη Λάρνακα με επιπλέον αεροσκάφη που θα εξυπηρετούν περισσότερους προορισμούς. Να σημειωθεί ότι η Aegean είχε ήδη καταθέσει εδώ και μήνες αίτημα προκειμένου να λάβει άδεια αερομεταφορέα από τις αρχές της Κύπρου. Η ελληνική αεροπορική εταιρεία εμφανίζεται αποφασισμένη να αναδειχθεί σε ηγέτιδα δύναμη στην αγορά της Κύπρου, μετά το τέλος της λειτουργίας των Κυπριακών Αερογραμμών και για το λόγο αυτό έσπευσε πρώτη να ανακοινώσει την ενίσχυση της δραστηριότητάς της.

Ρεκόρ κρατήσεων για την Blue Air

Ωστόσο δεν ήταν η μόνη καθώς στην ενίσχυση των δρομολογίων της από και προς την Κύπρο προχωρά από σήμερα και η ρουμανική αεροπορική εταιρεία Blue Air. H εταιρεία αυξάνει και τα δρομολόγια προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη, διατηρεί τις πτήσεις της προς το Βουκουρέστι, ενώ παράλληλα εξετάζει και την ένταξη νέων προορισμών στη δραστηριότητά της. Μάλιστα από την πλευρα της Blue Air έγινε γνωστό ότι η αύξηση των πτήσεων στην οποία προχώρησε έγινε πολύ θετικά δεκτή από το επιβατικό κοινό της Κύπρου, αφού η εταιρεία σε μόλις δύο μέρες αύξησε στις 2000 τις κρατήσεις της.

Στο παιχνίδι και η Ryanair

«Παρούσα» όμως στην αεροπορική αγορά της Κύπρου δηλώνει και η Ryanair, η οποία μαζί με την Aegean συμμετείχε στον διαγωνισμό για την πώληση των Κυπριακών Αερογραμμών που είχε, όμως, άδοξο τέλος. Ειδικότερα ο ιρλανδικός αερομεταφορέας ανακοίνωσε ότι για αυτή την εβδομάδα προσφέρει φθηνά εισιτήρια από και προς Ελλάδα, αλλά και Λονδίνο για τους επιβάτες που επλήγησαν από την κατάρρευση των ΚΑ. Δηλαδή ουσιαστικά για όσους είχαν προχωρήσει στην αγορά εισιτηρίων πριν από την απόφαση κλεισίματος της κυπριακής εταιρείας.

Τα «ναύλα διάσωσης», όπως τα ονομάζει η Ryanair, ξεκινούν από 49.99 ευρώ για πτήσεις προς την Ελλάδα και από 69,99 λίρες για ταξίδια από και προς το Λονδίνο και είναι διαθέσιμα για κρατήσεις και ταξίδια έως την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v