Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑτΕ: Αυξημένο μέρισμα 1,20 ευρώ (update)

Μέρισμα 1,20 ευρώ ανα μετοχή θα διανείμει η Αλουμίνιο της Ελλάδος για τη χρήση του 2007 έναντι αρχικής πρότασης της διοίκησης για διανομή μερίσματος 0,80. Τι είπε ο Ευ. Μυτιληναίος για σχέση ανταλλαγής ΑτΕ με Μυτιληανίο.

ΑτΕ: Αυξημένο μέρισμα 1,20 ευρώ (update)
της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου

Μέρισμα 1,20 ευρώ ανά μετοχή θα διανείμει η Αλουμίνιο της Ελλάδος για τη χρήση του 2007 έναντι της αρχικής πρότασης της διοίκησης για διανομή μερίσματος 0,80.

Η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων εξελίχθηκε αρκετά επεισοδιακή καθώς μικρομέτοχοι εξέφρασαν ισχυρές διαφωνίες για το ύψος του μερίσματος, τη σχέση ανταλλαγής μετοχών για την συγχώνευση του Αλουμινίου και της Μυτιληναίος αλλά και για τη σκοπιμότητα της ίδιας της συγχώνευσης.

Υπερβαίνοντας σε αρκετές περιπτώσεις τα όρια επιτέθηκαν με σκληρούς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά του Ευάγγελου Μυτιληναίου κατηγορώντας τον για την καταβαράθρωση της μετοχής και για την εξαπάτηση του επενδυτικού κοινού.

Στη διάρκεια της τρίωρης Γ.Σ. δόθηκε η δυνατότητα σε μεγάλο αριθμό μικρομέτόχων να εκφράσουν τις απόψεις τους για τα θέματα αυτά παρά το γεγονός ότι δεν συμπεριλαμβάνονταν στην Ημερήσια Διάταξη.

Αμέσως μετά έλαβε το λόγο ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος ο οποίος περιορίστηκε να εκφράσει ”πολύ μεγάλη προσωπική πικρία” για τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς που του αποδόθηκαν και αμέσως μετά μπήκε στην ουσία των ζητημάτων που τέθηκαν.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι ”Βάσει του νόμου ήμασταν υποχρεωμένοι να δώσουμε ενδεικτική σχέση ανταλλαγής για τη συγχώνευση με βάση εσωτερικές μελέτες της εταιρίας. Ταυτόχρονα ζητήσαμε την συνδρομή των μεγαλύτερων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας και συγκεκριμένα της Εθνικής για το Μυτιληναίο, της Eurobank για την ΑτΕ και της Alpha για τη Δέλτα Project”.

”Θα παρουσιάσουμε τις σχέσεις ανταλλαγής, θα γίνει συζήτηση σε Έκτακτη Γ.Σ. και θα ληφθεί απόφαση”, δήλωσε ο κ. Μυτιληναίος.

”Αν οι μέτοχοι δεν συμφωνήσουν για τη σχέση ανταλλαγής και τη συγχώνευση, καθώς και οι τράπεζες, τότε θα το συζητήσουμε”, είπε.

Σε αυτή τη φάση, επισήμανε, ότι ”δεν δέχομαι να αποσύρω την πρόταση της διοίκησης. Δεν επιβάλλεται καμία πρόταση από τις διοικήσεις, θα γίνουν έκτακτες συνελεύσεις προκειμένου για το αν θα πραγματοποιηθεί η συγχώνευση, αλλά και για τις σχέσεις ανταλλαγής.”

Σε μια προσπάθεια να καταλαγιάσουν τα πνεύματα στη Γ.Σ. ο κ. Μυτιληναίος αποδεχόμενος προτάσεις μικρομετόχων αντιπρότεινε υψηλότερο μέρισμα ύψους 1,2 ευρώ ανά μετοχή πράγμα το οποίο λειτούργησε κατευναστικά.

Από τις 16 Μαΐου οι μετοχές της Αλουμίνιον της Ελλάδος θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα μερίσματος, που αποφάσισε η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων, της 14ης Μαΐου 2007.

Δικαιούχοι του ως άνω μερίσματος είναι οι κάτοχοι μετοχών της εταιρίας κατά τη λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών της 15ης Μαΐου 2007. Το μέρισμα θα αρχίσει να καταβάλλεται από την Πέμπτη 24 Μαΐου 2007 από την Alpha Bank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v