Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜΕΤΚΑ: ”Σκληρή γλώσσα” για Αλιβέρι (ΔΕΗ)

”Φαινομενικά χτυπάνε τη ΜΕΤΚΑ, αλλά ουσιαστικά χτυπάνε τη ΔΕΗ, με στόχο να ακυρωθεί το επενδυτικό της πρόγραμμα. Θέλουν να επηρεάσουν πολιτικούς προϊσταμένους και μέλη του διοικητικού συμβουλίου, για να σταματήσουν οι διαγωνισμοί”, δήλωσε στη διάρκεια της Γ.Σ. ο πρόεδρος της ΜΕΤΚΑ, κ. Γ. Μυτιληναίος. Οι προβλέψεις για το 2007. Μέρισμα 0,40 ευρώ.

ΜΕΤΚΑ: ”Σκληρή γλώσσα” για Αλιβέρι (ΔΕΗ)
της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου

Ικανοποιητική ενίσχυση μεγεθών αναμένει για την τρέχουσα χρήση η ΜΕΤΚΑ, καθώς ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί σε 300-320 εκατ. ευρώ, το EBITDA σε 65-72 εκατ. ευρώ, το ΕΒΤ σε 54,64 εκατ. ευρώ και το ΕΑΤ σε 46-50 εκατ. ευρώ.

Η ΜΕΤΚΑ θα διανείμει για τη χρήση 2006 μέρισμα 0,40 ευρώ ανά μετοχή έναντι 0,30 ευρώ του 2005.

Δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι κάτοχοι μετοχών κατά τη λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών της 15ης Μαΐου 2007. Από την Τετάρτη 16 Μαΐου 2007 οι μετοχές της ΜΕΤΚΑ θα διαπραγματεύονται στο Χ.Α. χωρίς το δικαίωμα μερίσματος χρήσεως 2006. Το μέρισμα θα αρχίσει να καταβάλλεται από την Πέμπτη 24 Μαΐου 2007 από την Alpha Bank.

Ο πρόεδρος της ΜΕΤΚΑ κ. Γ. Μυτιληναίος, μιλώντας πριν από λίγο στη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, εμμέσως πλην σαφώς αποκάλυψε τον ”πόλεμο” συμφερόντων που γίνεται για τη ”νομή” του επενδυτικού προγράμματος της ΔΕΗ.

Με αφορμή ερώτηση μετόχου για τον διαγωνισμό του Αλιβερίου, ο κ. Μυτιληναίος ανέφερε ότι ”φαινομενικά χτυπάνε τη ΜΕΤΚΑ, αλλά ουσιαστικά χτυπάνε τη ΔΕΗ, με στόχο να ακυρωθεί το επενδυτικό της πρόγραμμα. Θέλουν να επηρεάσουν πολιτικούς προϊσταμένους και μέλη του διοικητικού συμβουλίου, για να σταματήσουν οι διαγωνισμοί”.

Ο κ. Μυτιληναίος εξέφρασε την άποψη ότι ο διαγωνισμός του Αλιβερίου θα ολοκληρωθεί και ”το στοίχημα των δολιοφθορέων να καθυστερήσει η ανάθεση δεν θα περάσει”.

Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη ότι το έργο θα κατακυρωθεί στη ΜΕΤΚΑ και δήλωσε ότι η εταιρία ”στηρίζει τη ΔΕΗ εδώ και 40 χρόνια, θα συνεχίσουμε να τη στηρίζουμε”.

Αυτή τη στιγμή το ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων της ΜΕΤΚΑ είναι πλέον των 530 εκατ. ευρώ και ανάμεσα στα υπό εκτέλεση έργα συμπεριλαμβάνεται η κατασκευή της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής στη Βοιωτία από κοινού με την Endesa, για το οποίο έχουν ξεκινήσει ήδη οι σχετικές μελέτες.

Το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2009.

Ανάμεσα στα νέα έργα που θα διεκδικήσει η ΜΕΤΚΑ είναι μονάδα ηλεκτροπαραγωγής στη Μάλτα ισχύος 110MW, καθώς και νέα έργα στο Πακιστάν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v