Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρεκόρ κερδοφορίας βλέπει το 2015 ο Ε. Μυτιληναίος

Αισιόδοξος για την πορεία των μεγεθών του ομίλου τόσο την περσινή χρονιά όσο και φέτος εμφανίστηκε ο Ε. Μυτιληναίος. Προβλέπει κέρδη ρεκόρ το 2015. Νέο έργο στην Αφρική ανακοινώνει η ΜΕΤΚΑ.

Ρεκόρ κερδοφορίας βλέπει το 2015 ο Ε. Μυτιληναίος
Το 2014 ήταν μια καλή χρονιά για τον όμιλο ανέφερε ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος κατά τη διάρκεια παρουσίασης σε αναλυτές, εκτιμώντας ότι το 2015 θα αποτελέσει έτος ρεκόρ για την κερδοφορία, αναφέρει η Euroxx.

Λοκομοτίβα της ανάπτυξης για τον όμιλο θα είναι το μεταλλουργικό κομμάτι καθώς η ενίσχυση του δολαρίου αλλά και η πτώση στις τιμές του φυσικού αερίου αντισταθμίζουν την υποχώρηση των τιμών του αλουμινίου.

Επιπροσθέτως το Αλουμίνιον της Ελλάδος έχει θέσει ένα ακόμη πρόγραμμα περικοπής δαπανών με στόχο να επιτύχει μείωση έως 200 δολάρια/τόνο.

Οι περικοπές μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση των EBITDA κατά ποσό άνω των 30 εκατ. δολαρίων από το 2017 και μετά.

Ο πρόεδρος της εταιρίας τόνισε ακόμη ότι η ΜΕΤΚΑ βρίσκεται πολύ κοντά στην ανακοίνωση για την ανάληψη νέου project στην Αφρική, το οποίο και θα ενισχύσει τα μεγέθη του 2015.

Σε ό,τι αφορά το ενεργειακό κομμάτι ο κ. Μυτιληναίος αναμένει αυξημένα φορτία από τις μονάδες του ομίλου καθώς οι μειωμένες τιμές αερίου θα τις καταστήσουν ακόμη πιο ανταγωνιστικές από τις μονάδες λιγνίτη της ΔΕΗ.

Σημειώνεται ότι η Euroxx διατηρεί την τιμή-στόχο των 7,80 ευρώ και τη σύσταση οverweight για τη μετοχή του Μυτιληναίου. Για τη ΜΕΤΚΑ επαναδιατυπώνει την τιμή-στόχο των 15 ευρώ και τη σύσταση overweight.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v