Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aegean: Ανακοινώνει τα σχέδια για την κυπριακή αγορά

Κυβερνήτες και συγκυβερνήτες από την Κύπρο θέλει να προσλάβει η Aegean Airlines. Η εταιρεία θα ανακοινώσει τα σχέδιά της το μεσημέρι της Τρίτης σε συνέντευξη Τύπου στη Λευκωσία.

Aegean: Ανακοινώνει τα σχέδια για την κυπριακή αγορά

Τα σχέδιά της για την αεροπορική αγορά της Κύπρου αναμένεται να ανακοινώσει Aegean Airlines το μεσημέρι στης Τρίτης σε συνέντευξη Τύπου την οποία θα δώσει ο επικεφαλής της εταιρείας κ. Βασιλάκης στη μεγαλόνησο.

Ενδεικτική πάντως των σχεδίων της εταιρείας για την κυπριακή αγορά είναι η προκήρυξη θέσεων εργασίας για κυβερνήτες και συγκυβερνήτες την οποία ανάρτησε στην ιστοσελίδα την Παρασκευή, δηλαδή την ίδια μέρα που έγινε γνωστό το «λουκέτο» στις Κυπριακές Αερογραμμές.

Η Aegean Airlines αναζητά κυβερνήτη αεροσκαφών που έχει στην κατοχή του πτυχίο JAR/ EASA ATPL και A320 type rating, πιστοποιητικό υγείας σε ισχύ, τουλάχιστον 1000 ώρες πτήσεως in command σε τύπο αεροσκάφους A320, τουλάχιστον 4000 ώρες πτήσεως συνολικά και 5 έτη προϋπηρεσίας σε αεροπορική εταιρία. Η διαδικασία επιλογής περιλαμβάνειαξιολόγηση Flight Simulator αλλά και συνέντευξη 

Οι συγκυβερνήτες πρέπει να διαθέτουν πτυχίο, CPL Frozen ATPL A320 type rating, πιστοποιητικό υγείας, μίνιμουμ 500 ώρες πτήσεως σε Α320, άριστη γνώση ελληνικών και αγγλικών και εκπλήρωση στρατιωτικών υποχρεώσεων. Και για τους συγκυβερνήτες η διαδικασία επιλογής περιλαμβάνει επίσης αξιολόγηση Flight Simulator και συνέντευξη.

Πρέπει, πάντως, να αναφέρουμε ότι η Aegean ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο είχε δημοσιεύσει αγγελία για την αναζήτηση πληρώματος θαλάμου αεροσκαφών, κυβερνήτες και συγκυβερνήτες στην Κύπρο.

Προφανώς διαβλέποντας την πορεία των Κυπριακών Αερογραμμών προς το κλείσιμο η ελληνική αεροπορική εταιρεία είχε ξεκινήσει εδώ και καιρό την σχεδίαση για την περαιτέρω επέκταση της δραστηριότητάς στην Κύπρο. Εξάλλου έχει ήδη καταθέσει αίτημα στις αρχές της Κύπρου προκειμένου να λάβει άδεια αερομεταφορέα.

Η κυπριακή αεροπορική αγορά παρότι είναι σχετικά μικρή σε μέγεθος παρουσιάζει ενδιαφέρον και ως βάση για επιπλέον «άνοιγμα» στις αγορές της Μέσης Ανατολής. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα η Aegean ανακοίνωσε δρομολόγια από τη Λάρνακα προς το Τελ Αβίβ και την Ουκρανία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v