Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΧΑΕ: Στις 11/5 κόβεται το μέρισμα

Τη διανομή μερίσματος 0,50 ευρώ ανά μετοχή ενέκρινε μεταξύ άλλων η ετήσια γενική συνέλευση της ΕΧΑΕ. Το δικαίωμα του μερίσματος θα αποκοπεί την Παρασκευή 11 Μαΐου 2007 (πριν την έναρξη της συνεδρίασης του ΧΑ) και το αντίστοιχα ποσό θα καταβάλλεται στους μετόχους από την Δευτέρα 21 Μαΐου 2007

ΕΧΑΕ: Στις 11/5 κόβεται το μέρισμα
Πραγματοποιήθηκε σήμερα, η Έκτη Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας ”Ελληνικά Χρηματιστήρια” (ΕΧΑΕ), στην ιστορική αίθουσα συναλλαγών του ΧΑ, με συμμετοχή μετόχων η οποία ανήλθε στο 45,41% του μετοχικού κεφαλαίου.

Στη Γενική Συνέλευση εγκρίθηκαν τα πεπραγμένα του 2006 και η καταβολή μερίσματος 0,50 ευρώ ανά μετοχή.

Όπως τόνισε στην ομιλία του ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου κύριος Σπύρος Καπράλος, ”το 2006 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για τον Όμιλο των Ελληνικών Χρηματιστηρίων καθώς ο κύκλος εργασιών του Ομίλου ενισχύθηκε κατά 60%, τα λειτουργικά έξοδα περιορίστηκαν κατά 3%, με συνέπεια η καθαρή κερδοφορία να ανέλθει στα 58,1 εκ. ευρώ, ενισχυμένη κατά 114%.”

Ο κύριος Καπράλος ανέφερε ότι η διοίκηση της ΕΧΑΕ παραμένει προσηλωμένη στην ενίσχυση της αξιοπιστίας και της διαφάνειας στην Ελληνική αγορά και στην δημιουργία αξίας για τους μετόχους της εταιρείας.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Καπράλος ανέφερε ότι ”η βελτίωση και ισχυροποίηση της θέσης του Ομίλου αναμένεται με την υλοποίηση δράσεων σε δύο τομείς, αυτόν της εξέλιξης σε σύγχρονο ευρωπαϊκό χρηματιστήριο με σταθερή και υγιή παραγωγή εσόδων, και αυτόν της αυτόνομης εξέλιξης και του ηγετικού στρατηγικού ρόλου στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης”.

Η συζήτηση των θεμάτων 8, 9 και 10 της Ημερήσιας Διάταξης που αφορούν στην μείωση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά 0,50 ευρώ/μετοχή και στην αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού, καθώς και την έγκριση του προγράμματος διάθεσης μετοχών στα στελέχη του Ομίλου (stock option plan) αναβλήθηκε λόγω μη επίτευξης της απαιτούμενης απαρτίας (2/3).

Τέλος, αποφασίστηκε, ότι το δικαίωμα του μερίσματος θα αποκοπεί την Παρασκευή 11 Μαΐου 2007 (πριν την έναρξη της συνεδρίασης του ΧΑ) και το αντίστοιχα ποσό θα καταβάλλεται στους μετόχους από την Δευτέρα 21 Μαΐου 2007, μέσω των χειριστών τους από την Τράπεζα Πειραιώς.

* Η ομιλία Καπράλου δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v