Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βγενόπουλος: ”Συντηρητικό το νέο guidance”

”Ιδιαίτερα συντηρητικό” χαρακτήρισε το νέο guidance για κερδοφορία ύψους 420 εκατ. ευρώ το 2007 ο Διευθύνων Σύμβουλος της Marfin Popular Bank, Ανδρέας Βγενόπουλος, τονίζοντας ότι τα τελευταία 4 έτη οι εκτιμήσεις που παρέθετε η τράπεζα ήταν πάντοτε συντηρητικές. Τι προέβλεψε για τα στεγαστικά και καταναλωτικά spreads

Βγενόπουλος: ”Συντηρητικό το νέο guidance”
”Ιδιαίτερα συντηρητικό” χαρακτήρισε το νέο guidance για κερδοφορία ύψους 420 εκατ. ευρώ το 2007 ο Διευθύνων Σύμβουλος της Marfin Popular Bank, Ανδρέας Βγενόπουλος, τονίζοντας ότι τα τελευταία 4 έτη οι εκτιμήσεις που παρέθετε η τράπεζα ήταν πάντοτε συντηρητικές.

Σύμφωνα με το νέο business plan που θα παρουσιαστεί πλήρες στις 17 Μαίου στο Λονδίνο, τα κέρδη της MPB το 2007 θα διαμορφωθουν στα 420 εκατ. ευρώ από 360 εκατ. που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη.

Σημειώνεται επίσης ότι τα μετά φόρων κέρδη α΄ τριμήνου της MPB διαμορφώθηκαν στα 170,3 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας ισχυρή αύξηση ύψους 147%.

Όπως εκτίμησε ο ίδιος κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που ακολούθησε την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων τριμήνου, η Marfin διαθέτει τουλάχιστον άλλα δυόμισι έτη ισχυρούς ανάπτυξης, τονίζοντας παράλληλα ότι θα υπάρξουν νέες στρατηγικές πρωτοβουλίες όταν επιβραδυνθεί αυτό το momentum.

Χαρακτήρισε τα μεγέθη που κατέγραψε ο όμιλος το α΄ τρίμηνο ισχυρά και ανώτερα των εκτιμήσεών τους, δεδομένο που απέδωσε σε μια σειρά αιτιών όπως ”τον απίστευτο ενθουσιασμό που επέδειξε το ανθρώπινο δυναμικό της τράπεζας”, αλλά και τη δυναμική που απέκτησε ο όμιλος λόγω της τριπλής συγχώνευσης.

Υπογράμμισε ακόμα ότι η Marfin διαθέτει πλεονεκτήματα έναντι του ανταγωνισμού και συγκεκριμένα ένα δίκτυο καταστημάτων που βρίσκεται στη φάση της ωρίμανσης αλλά και ένα χαμηλό δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων που επιτρέπει μεγαλύτερη ευελιξία.

Απαντώντας σε ερώτηση για την πορεία των spreads των στεγαστικών δανείων προέβλεψε ότι θα σταθεροποιηθούν, υπογραμμίζοντας πως η τράπεζα έχει την ευελιξία να κινηθεί επιθετικότερα, αλλά κερδίζει το μερίδιο αγοράς που επιθυμεί σε αυτή τη χρονική στιγμή.

Τον Ιανουάριο του 2007, σημείωσε ο κ. Βγενόπουλος, το μερίδιο αγοράς τράπεζας στη στεγαστική πίστη διαμορφώθηκε στα επίπεδα του 14-15%.

Αναφορικά με τα spreads της καταναλωτικής πίστης δεν απέκλεισε η Marfin να αντιμετωπίσει μια περιορισμένης έκτασης συμπίεση τόνισε ωστόσο πως η Marfin έχει επικεντρωθεί στη μεταφορά των συγκεκριμένου τύπου δανείων από άλλες τράπεζας και κυρίως στην ποιότητα των δανείων.

Στο μεταξύ δεν απέκλεισε ο όμιλος να προχωρήσει σε delisting της μετοχής της Εγνατίας, απόφαση που όμως, όπως είπε, δεν έχει ληφθεί.

”Μείνετε μαζί μας γιατί έρχονται και άλλα καλά” τόνισε ο κ. Βγενόπουλος κατά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης, ευχαριστώντας τους μετόχους της MPB για την στήριξη που παρείχαν στην τράπεζα τους ”τελευταίους δύσκολους μήνες”.

Αρης Δαμουλάκης

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v