Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ακυρώθηκε το deal Ασπίς Bank - FBB, τι λέει η ΤτΕ

Ακυρώνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, το deal μεταξύ Ασπίς Bank και FBB, διότι δεν ελήφθη η σχετική έγκριση από την Τράπεζα της Ελλάδος. Ως αιτιολογία πληροφορίες αναφέρουν τη ”χαμηλή κεφαλαιακή επάρκεια της Aspis Bank” για τα δεδομένα της συγκεκριμένης κίνησης.

Ακυρώθηκε το deal Ασπίς Bank - FBB, τι λέει η ΤτΕ
Ακυρώνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, το deal μεταξύ Ασπίς Bank και FBB, διότι δεν ελήφθη η σχετική έγκριση από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, η ΤτΕ, σε μια ιδιαιτέρως ασυνήθιστη κίνηση για τα δεδομένα των τελευταίων ετών, θεώρησε ότι η κεφαλαιακή επάρκεια της Aspis Bank είναι χαμηλή για τη συγκεκριμένη κίνηση.

Μέχρι στιγμής δεν έχει σταθεί δυνατό να υπάρξει επικοινωνία με τον κ. Καρατζά της Aspis Βank, για την επίσημη επιβεβαίωση από την πλευρά του επί των διασταυρούμενων πληροφορίων.

Από την πλευρά Ρέστη, πληροφορίες αναφέρουν ότι κατόπιν αυτής της εξέλιξης η FBB θα στραφεί προς την αυτόνομη ανάπτυξη, ενώ εξετάζονται εξαγορές δύο αντίστοιχων δραστηριοτήτων στα Βαλκάνια.

Στο μεταξύ, στη συμφωνία Ρέστη με την Aspis φέρεται, όπως έχει ήδη αναφέρει το euro2day, να υπάρχει σημαντική χρηματική ρήτρα για την περίπτωση ακύρωσης της συμφωνίας από τη δεύτερη, την οποία η πλευρά Ρέστη φαίνεται ότι προτίθεται να ενεργοποιήσει.

---- Ανακοίνωση της Ασπίς Bank

H Aspis Bank ανακοινώνει ότι η Τράπεζα της Ελλάδος, με το έγγραφό της 813/9.5.2007, κοινοποίησε την 241/1/3.5.2007 απόφαση της Επιτροπής Τραπεζικών και Πιστωτικών Θεμάτων με την οποία απορρίπτεται το αίτημα για την εξαγορά του 51% της FBBank.

H Aspis Bank θα συνεχίσει την αυτόνομη αναπτυξιακή της πορεία μέσω οργανικής επέκτασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v