Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ- Εverest: Επέκταση συνεργασίας στην Ευρώπη

Στη Νοτιοανατολική Ευρώπη επεκτείνουν τη συνεργασία τους ο όμιλος των Ελληνικών Πετρελαίων και η Olympus Plaza, στην οποία μέτοχος με 34% είναι και η Εβερεστ. Έχουν ξεκινήσει την υλοποίηση ενός επενδυτικού προγράμματος, για τη δημιουργία Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ), αρχής γενομένης από τη Σερβία.

ΕΛΠΕ- Εverest: Επέκταση συνεργασίας στην Ευρώπη
της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου

Στη Νοτιοανατολική Ευρώπη επεκτείνουν τη συνεργασία τους ο όμιλος των Ελληνικών Πετρελαίων και η Olympus Plaza, στην οποία μέτοχος με 34% είναι και η Εβερεστ.

Έχουν ξεκινήσει την υλοποίηση ενός εκτεταμένου επενδυτικού προγράμματος, για τη δημιουργία Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ), αρχής γενομένης από τη Σερβία, στους διεθνείς αυτοκινητοδρόμους, άξονα 10 και Ε70.

Η Μακεδονικά Συμμετοχών, εταιρία holding, που ελέγχει το 56% της Olumpus Plaza, έχει υπογράψει σύμβαση με τα ΕΛ.ΠΕ. για την ανάπτυξη δικτύου ΣΕΑ σε όλες τις Βαλκανικές χώρες.

Στη Σερβία το επενδυτικό πρόγραμμα υλοποιείται από τη θυγατρική Olympus Plaza Food Parks Yu. (στην οποία δεν συμμετέχει η Έβερεστ) από κοινού με την ΕΚΟ Yu. θυγατρική του ομίλου των ΕΛ.ΠΕ.

Πέρυσι τον Ιούνιο άνοιξε ο πρώτος σταθμός στο 300ο χλμ. του αυτοκινητοδρόμου Βελιγράδι-Νις, συνολικού προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 3 εκατ. ευρώ καλύφθηκαν από την ΕΚΟ Yu.

Περιλαμβάνει πρατήριο της ΕΚΟ, καθώς και καταστήματα εστίασης και μάρκετ, την εκμετάλλευση των οποίων (εκτός του πρατηρίου) έχει η Olympus Plaza Food Parks Yu.

Στις 15 Μαΐου ανοίγει ο δεύτερος σταθμός στο Vrcin, 5 χλμ. έξω από το Βελιγράδι, δαπάνης περί τα 2,5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 2 εκατ. ευρώ αποτελούν συμμετοχή της ΕΚΟ Yu.

Μέχρι τέλη του έτους προγραμματίζεται η δημιουργία άλλων τεσσάρων σταθμών, στην Cuprija, στον αυτοκινητόδρομο Βελιγραδίου-Νις και στη Σουμπότιτσα, στα σύνορα Σερβίας-Ουγγαρίας, συνολικού προϋπολογισμού περί τα 10 εκατ. ευρώ.

Το επενδυτικό πλάνο θα συνεχισθεί και το 2008, καθώς έχουν ήδη προεπιλεγεί δύο σημεία προς τα σύνορα της Κροατίας, ενώ ανιχνεύονται και άλλα, με στόχο να καλυφθούν στρατηγικές θέσεις και στους δύο διεθνείς αυτοκινητοδρόμους της Σερβίας. Η επόμενη χώρα όπου θα συνεχισθεί η συνεργασία των δύο πλευρών θα είναι η Βουλγαρία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v