Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Frigoglass: Αύξηση κερδών 22,5% στο α’ τρίμηνο

Αύξηση 22,5% στα καθαρά της κέρδη εμφανίζει η Frigoglass στο α’ τρίμηνο, στα 18,7 εκατ. ευρώ, με τις πωλήσεις της να ενισχύονται κατά 14,9% έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Frigoglass: Αύξηση κερδών 22,5% στο α’ τρίμηνο
Αύξηση 22,5% στα καθαρά της κέρδη εμφανίζει η Frigoglass στο α’ τρίμηνο, στα 18,7 εκατ. ευρώ, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, με τις πωλήσεις της να ενισχύονται κατά 14,9% έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, στα 133,9 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρακτορείου Βloomberg, ο μέσος όρος των προβλέψεων των αναλυτών για τα καθαρά κέρδη της Frigoglass διαμορφώνεται στα 17,4 εκατ. ευρώ.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων της εισηγμένης ενισχύθηκαν κατά 13% στα 32,8 εκατ. ευρώ, ενώ τα λειτουργικά κέρδη εμφανίζονται αυξημένα κατά 16,4% στα 27,9 εκατ. ευρώ.

Τα κέρδη προ φόρων της Frigoglass αυξήθηκαν κατά 18,6% ανερχόμενα σε 26,8 εκατ. ευρώ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης, κ. Δημήτρης Λόης, επισημαίνει: ”Η βελτίωση των αποτελεσμάτων μας επιτεύχθηκε παρά τις συνεχιζόμενες πιέσεις από το κόστος των πρώτων υλών και παρόλο που συγκρίνονται με ένα εξαιρετικό πρώτο τρίμηνο του 2006”.

Οι πρώτες αντιδράσεις των αναλυτών

Τα αποτελέσματα της Frigoglass ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, επισημαίνει η Proton σε flash note, όπου τονίζει ότι η μετοχή παραμένει η κορυφαία της επιλογή από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση, ενώ δίνει τιμή-στόχο στα 24 ευρώ και σύσταση ”outperform”.

Η HSBC επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα της Frigoglass ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Όπως αναφέρει, το α’ και το β’ τρίμηνο είναι παραδοσιακά τα ισχυρότερα για την εταιρία. Ωστόσο, η ισχυρή απόδοση που εμφανίζεται στο α΄ τρίμηνο προοιωνίζεται θετικές τάσεις και για το σύνολο της ετήσιας χρήσης.

Ο οίκος τονίζει ότι θα προχωρήσει σε αναθεώρηση των προβλέψεών του για να αντικατοπτρίσει την υψηλότερη κερδοφορία και παραγωγή κεφαλαιακών ροών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v