Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Info-Quest: Στόχος οι αγορές της Βαλκανικής

Η επέκταση στις αγορές της Βαλκανικής, μέσω οργανικής ανάπτυξης αλλά και με επιλεκτικές εξαγορές, αποτελεί κύριο στόχο της Info-quest, όπως υποστήριξε η διοίκηση κατά τη διάρκεια σημερινής παρουσίασης στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών (ΕΘΕ). Εκτιμήσεις για α’ τρίμηνο 2007.

Info-Quest: Στόχος οι αγορές της Βαλκανικής
Η επέκταση στις αγορές της Βαλκανικής, μέσω οργανικής ανάπτυξης αλλά και με επιλεκτικές εξαγορές, αποτελεί κύριο στόχο της Info-quest, όπως υποστήριξε η διοίκηση κατά τη διάρκεια σημερινής παρουσίασης στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών (ΕΘΕ).

Η αγορά πληροφορικής των Βαλκανίων προσεγγίζει σήμερα το 1,5 δισ. ευρώ, με ρυθμούς ανάπτυξης περί το 10% ετησίως, ενώ εμφανίζεται κατακερματισμένη. Πέραν ορισμένων πολυεθνικών επιχειρήσεων, δεν υπάρχει μεγάλη εταιρεία παροχής υπηρεσιών πληροφορικής στην ευρύτερη περιοχή.

Στην Ελλάδα, η αγορά πληροφορικής προσέγγισε τα 2,1 δισ. ευρώ το 2006, με το 1,1 δισ. να προέρχεται από τα έργα στο δημόσιο και τα υπόλοιπα από τον ιδιωτικό τομέα.

Η διοίκηση της Info-quest εκτιμά ότι το μερίδιο του ομίλου στα έργα του δημοσίου, συμπεριλαμβανομένης της Unisystems, φτάνει το 13%, ενώ στις υπηρεσίες και προϊόντα προς ιδιώτες και επιχειρήσεις το 22%.

Στη διανομή προϊόντων τεχνολογίας, ο όμιλος διατηρεί την ηγετική του θέση, ενώ στον τομέα λύσεων πληροφορικής διαθέτει ανεκτέλεστο υπόλοιπο υπογεγραμμένων συμβάσεων άνω των 70 εκατ. ευρώ.

Προβλέπεται, μάλιστα, ότι μέχρι το 2010 η συμβολή του τομέα λύσεων στα συνολικά έσοδα του ομίλου Info-quest θα διπλασιαστεί.

Στον τομέα της ενέργειας, μέσω της θυγατρικής Quest Ενεργειακή, ο όμιλος έχει καταθέσει αιτήσεις για τέσσερα μικρά αιολικά πάρκα, συνολικής ισχύος 46,5 MW και συνολικής επένδυσης 60 εκατ. ευρώ. Για τα τέσσερα αιολικά πάρκα (δύο στη Βοιωτία, ένα στη Δράμα και ένα στις Σέρρες) έχουν εκδοθεί οι άδειες παραγωγής και αναμένονται οι άδειες εγκατάστασης.

Η εταιρεία προωθεί, επίσης, τη δημιουργία μεγάλου αιολικού πάρκου στην περιοχή της Ευβοιας, ισχύος 250 – 300 MW, σε μια επένδυση που φτάνει τα 350 εκατ. ευρώ. Πρόσφατα κατέθεσε αίτηση για φωτοβολταϊκό πάρκο στην περιοχή της Βοιωτίας, συνολικής ισχύος 7,5 MW, με την επένδυση να προσεγγίζει τα 37,5 εκατ. ευρώ.

Η διοίκηση επισημαίνει ότι μετά την απόκτηση της Unisystems, η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας ξεπερνά τα 70 εκατ. ευρώ.

Τέλος, τονίστηκε ότι οι ενοποιημένες πωλήσεις κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2007 ανήλθαν σε περίπου 97 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 5% περίπου.

Οι πωλήσεις της μητρικής εταιρίας στην αντίστοιχη περίοδο ανήλθαν σε 68,6 εκ. ευρώ σημειώνοντας επίσης αύξηση 5%.

Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, κατά την ίδια περίοδο εκτιμάται ότι είναι περίπου 2 εκατ. ευρώ, ενώ της μητρικής 1,2 εκατ. ευρώ περίπου.

Οι οικονομικές καταστάσεις του α’ τριμήνου 2007 θα δημοσιευθούν την Παρασκευή 25 Μαΐου 2007.

Η παρουσίαση της εταιρίας βρίσκεται στην δεξιά στήλη: ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v