Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Folli Follie: «Βλέπει» αύξηση πωλήσεων έως 15% το 2015

Θετικές επιδόσεις από το εξωτερικό αναμένει και στην προσεχή οικονομική χρήση ο όμιλος. Αγνωστος Χ η εγχώρια αγορά, λόγω αστάθειας. Αντιστάθηκαν οι πωλήσεις του ομίλου και το Δεκέμβριο. Επιστρέφει 0,125 ευρώ ανά μετοχή.

Folli Follie: «Βλέπει» αύξηση πωλήσεων έως 15% το 2015

Με αύξηση πωλήσεων κατά τους ρυθμούς του εννεαμήνου αναμένεται να τερματίσει τη χρήση του 2014, ο όμιλος Folli Follie, ενώ η διοίκηση του διατηρεί θετικές εκτιμήσεις και για την επόμενη χρήση, βασιζόμενη κυρίως στις επιδόσεις της στο εξωτερικό.

Οι εκτιμήσεις διατυπώθηκαν στο περιθώριο της χθεσινής έκτακτης γενικής συνέλευσης του ομίλου, όπου ο επικεφαλής της Folli Follie, Τζώρτζης Κουτσολιούτσος έσπευσε να σημειώσει ότι η αβεβαιότητα στην Ελλάδα, δεν επιτρέπει να εξαχθεί ασφαλής πρόβλεψη για το πώς θα κινηθεί η εγχώρια αγορά, ωστόσο «η πορεία στο εξωτερικό για τον όμιλο Folli Follie θα είναι σίγουρα θετική και το 2015».

Ειδικότερα, ο κ. Κουτσολιούτσος ανάφερε ότι το τρέχον έτος θα κλείσει με αύξηση στα μεγέθη του ομίλου αντίστοιχη του εννεαμήνου, όταν ο όμιλος είχε εμφανίσει ρυθμούς αύξησης των πωλήσεων κατά 13,5% (στα 724 εκατ. ευρώ) και ισχυρή κερδοφορία, στα 97,6 εκατ. ευρώ. Υπογράμμισε δε ότι οι πωλήσεις στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο εξελίχθηκαν καλύτερα σε σχέση με τους υπολογισμούς, και αυτό αποτέλεσε θετική έκπληξη για τον όμιλο.

Για την επόμενη χρήση του 2015, ο όμιλος θα συνεχίσει την ανάπτυξη στο εξωτερικό, ενώ στην Ελλάδα θα δοθεί έμφαση στο νέο λιανικό concept με την επωνυμία Collective. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη αλυσίδα (με καταστήματα σε Ψυχικό, Κολωνάκι, Γλυφάδα και Πάτρα) συγκεντρώνει αρκετές από τις φίρμες του ομίλου, λειτουργώντας ως μίνι πολυκατάστημα.

Η διοίκηση της Folli Follie εκτιμά ότι είναι επιτεύξιμη μια αύξηση πωλήσεων το 2015 κατά 10%-15%, αν και σημείωσε ότι «το πρώτο τρίμηνο του έτους θα είμαστε σε θέση να κάνουμε πιο ασφαλείς προβλέψεις. Η πορεία της ελληνικής αγοράς το 2015 είναι ένα ερωτηματικό, ωστόσο εκτιμάμε ότι θα είναι και αυτή θετική αν συνεχισθεί η καλή πορεία της τουριστικής κίνησης στη χώρα και δεν υπάρξει αρνητικός αντίκτυπος συνολικά στον τουρισμό».

Σε ότι αφορά τα πεπραγμένα της γ.σ. αποφασίστηκε η υπαγωγή στην αυτοτελή φορολόγηση με τον ευνοϊκό συντελεστή 19%, αφορολόγητων αποθεματικών της εταιρείας ύψους 8.308.448,22 ευρώ, με διανομή του εν λόγω ποσού στους μετόχους (0,125 Ευρώ ανά μετοχή), χωρίς περαιτέρω φορολογική υποχρέωση των μετόχων.

Επίσης η γ.σ. επανεξέλεξε τους ορισθέντες από την Τακτική Γενική Συνέλευση της 20ης.6.2014 Ορκωτούς Ελεγκτές και τέλος ενέκρινε την παροχή εγγυήσεως για την χρηματοδότηση της θυγατρικής της εταιρείας στην Ρουμανία (FF Group Romania) μέχρι του ποσού των 5.500.000 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v