Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Attica Bank: Τέσσερα μέτρα για μείωση κόστους

Τέσσερις στόχους και μία αναγγελία, που θα συζητηθούν, δημοσιοποίησε πριν από λίγο, μιλώντας από το βήμα της γενικής συνέλευσης των μετόχων της Τράπεζας Αττικής, ο πρόεδρός της, κ. Κολλίτζας. Όπως τόνισε, οι τέσσερις αυτοί παράγοντες αναμένεται να οδηγήσουν σε ετήσια μείωση του κόστους λειτουργίας της τράπεζας κατά 12 εκατ. ευρώ περίπου άμεσα.

Attica Bank: Τέσσερα μέτρα για μείωση κόστους
Τέσσερις στόχους και μία αναγγελία, που θα συζητηθούν, δημοσιοποίησε πριν από λίγο, μιλώντας από το βήμα της γενικής συνέλευσης των μετόχων της Τράπεζας Αττικής, ο πρόεδρός της, κ. Κολλίτζας.

Οι στόχοι αφορούν:

Ι) Σε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, που όπως είπε θα συμβάλει άμεσα στη μείωση του εργασιακού κόστους κατά 1.5 εκατ. ευρώ περίπου ετησίως.

ΙΙ) Στο δευτερεύον επικουρικό ασφαλιστικό ταμείο των εργαζομένων στην τράπεζα, η ρύθμιση για το οποίο θα επιφέρει ετήσια μείωση του μη μισθολογικού εργασιακού κόστους περισσότερο από 3 εκατ. ευρώ.

ΙΙΙ) Στην προγραμματισμένη αύξηση των ιδίων κεφαλαίων της τράπεζας κατά 150 εκατ. ευρώ περίπου, που αναμένεται να μειώσει το κόστος άντλησης χρήματος κατά 6 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.

ΙV) Στα διάφορα οργανωτικά μέτρα – οικονομίες που θα έχουν ως συνέπεια τη μείωση των διοικητικών εξόδων της τράπεζας κατά 1,5 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Συνολικά, οι τέσσερις αυτοί παράγοντες αναμένεται να οδηγήσουν σε ετήσια μείωση του κόστους λειτουργίας της τράπεζας κατά 12 εκατ. ευρώ περίπου άμεσα.

Όμως, ο κ. Κολλίτζας έκανε για πρώτη φορά επισήμως αναφορά και στο μείζον θέμα της αποχώρησης του Τ.Τ. και του Παρακαταθηκών από το μετοχικό κεφάλαιο της Αττικής, λέγοντας: ”θέλω να σημειώσω ότι με την ολοκλήρωση της αύξησης των ιδίων κεφαλαίων στα μέσα Ιουνίου 2007, οι συνθήκες είναι πλέον ώριμες για την πώληση των μετοχών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, σύμφωνα με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης”.

Γ. Μαντέλας

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v