Δύσκολο το αύριο για την On Telecoms μετά το «όχι» στο σχέδιο εξυγίανσης

Προβληματισμό για την επόμενη μέρα της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας δημιουργεί η άρνηση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου να εγκρίνει το σχέδιο εξυγίανσης, το οποίο είχε συγκεντρώσει ευρεία συναίνεση από πλευρά των πιστωτών.

Δύσκολο το αύριο για την On Telecoms μετά το «όχι» στο σχέδιο εξυγίανσης

Αρνητική ήταν η απόφαση Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας για το σχέδιο εξυγίανσης που είχε καταθέσει η τηλεπικοινωνιακή εταιρεία On Telecoms, έχοντας εξασφαλίσει την συναίνεση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πιστωτών της.

Το σχέδιο που είχε εκπονηθεί με χρήση των διατάξεων του άρθρου 106 του πτωχευτικού δικαίου, προέβλεπε μετοχοποίηση μεγάλου μέρους των οφειλών της, κάτι στο οποίο είχε συμφωνήσει το 76,5% των πιστωτών της Οn Telecom. Η συγκεκριμένη πρόταση όμως δεν έγινε δεκτή από το δικαστήριο το οποίο κλήθηκε να αποφασίσει επ' αυτής.

Η On Telecoms έχει το δικαίωμα άσκησης έφεσης, όμως πρόκειται για μια εξέλιξη που δεν είναι ευνοϊκή για την εταιρεία.

Η On Telecoms τα τελευταία χρόνια βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, γεγονός που έχει αποτυπωθεί και στην συνδρομητική βάση της εταιρείας η οποία ακολουθεί συνεχώς φθίνουσα πορεία. Η έγκριση του σχεδίου εξυγίανσης ήταν για την διοίκηση της εταιρείας ελπίδα επανεκκίνησης της On Telecoms, σε μια στιγμή που η αγορά της σταθερής τηλεφωνίας βρίσκεται σε φάση συγκέντρωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v