Space: Προχωρά η απορρόφηση της Spacephone

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Space Hellas και Spacephone ανακοινώνουν ότι υπογράφηκε στις 30-3-2007, το Σχέδιο Σύμβασης Συγχώνευσης, με το οποίο οι εταιρίες αυτές συγχωνεύονται με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη.

Space: Προχωρά η απορρόφηση της Spacephone
Τα Διοικητικά Συμβούλια των Space Hellas και Spacephone ανακοινώνουν ότι υπογράφηκε στις 30-3-2007, το Σχέδιο Σύμβασης Συγχώνευσης, με το οποίο οι εταιρίες αυτές συγχωνεύονται με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη.

Οι όροι του σχεδίου αυτού έχουν σε περίληψη ως εξής:

α) Η πρώτη από τις συγχωνευόμενες εταιρίες, η απορροφούσα Space Hellas έχει μετοχικό κεφάλαιο ύψους 8.424.358,40 ευρώ, καταβεβλημένο ολόκληρο και διαιρεμένο σε 26.326.120 ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας 0,32 ευρώ εκάστη.

Η δεύτερη από τις συγχωνευμένες εταιρίες, η απορροφώμενη Spacephone, έχει μετοχικό κεφάλαιo ύψους 293.500 ευρώ, καταβεβλημένο ολόκληρο και διαιρεμένο σε 10.000 μετοχές, ονομαστικής αξίας 29,35 ευρώ εκάστη.

Η απορροφούσα εταιρία Space Hellas κατέχει το σύνολο (100%) των μετοχών της απορροφώμενης εταιρίας Spacephone και εμφανίζει αυτήν στα βιβλία της την 31/12/2006 ως στοιχεία του ενεργητικού της με τον τίτλο ”18.00 Συμμετοχές σε συνδεδεμένες επιχειρήσεις”, με συνολική αξία 1.146.749,99 ευρώ.

Δεν θα γίνει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της απορροφούσας εταιρίας Space Hellas, το οποίο ανέρχεται σε 8.424.358,40 ευρώ, ούτε θα εκδοθούν νέες μετοχές, επειδή η αξίωση για έκδοση νέων μετοχών αποσβένεται λόγω συνεχίσεως δεδομένου ότι κατέχει το σύνολο των μετοχών της απορροφούμενης εταιρίας και η αξία κτήσης τους είναι μεγαλύτερη από το μετοχικό κεφάλαιο της απορροφούμενης εταιρίας και οι μετοχές της απορροφουμένης εταιρίας Spacephone, θα ακυρωθούν και την θέση τους στο ενεργητικό της απορροφούσας εταιρίας θα καταλάβουν τα περιουσιακά στοιχεία της απορροφουμένης εταιρίας Spacephone.

Το εναπομένον υπόλοιπο μετά την απόσβεση της αξίας των συμμετοχών της απορροφούσας με το εισφερόμενο κεφάλαιο της απορροφούμενης εταιρίας ποσού 853.249,99 ευρώ θα εμφανιστεί στο λογαριασμό Διαφορά προκύψασα από μετασχηματισμό Ν.2166/93.

β) Με την καταχώρηση στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιριών του Υπουργείου Εμπορίου της Διοικητικής Απόφασης περί εγκρίσεως της συγχωνεύσεως σύμφωνα με τα άρθρα 74 και 75 του Κ.Ν 2190/1920, θεωρείται συντελεσθείσα η συγχώνευση. Από της ημερομηνίας αυτής, η απορροφούμενη εταιρία Spacephone θα παύσει να υπάρχει, χωρίς να

απαιτείται η εκκαθάρισή της, οι δε μετοχές της θα ακυρωθούν, όπως αναφέρεται ανωτέρω στο παρόν.

γ) Από της ως άνω ημερομηνίας ολοκλήρωσης της συγχωνεύσεως, η απορροφούσα εταιρία Space Hellas υποκαθιστά αυτοδικαίως και χωρίς καμία άλλη διατύπωση, σε όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της, την απορροφούμενη εταιρεία Spacephone, και η μεταβίβαση αυτή εξομοιώνεται με καθολική διαδοχή.

Σε περίπτωση που υφίστανται εκκρεμείς δίκες της απορροφούμενης εταιρείας συνεχίζονται αυτοδικαίως από την απορροφούσα εταιρία ή κατά αυτής, χωρίς καμία ειδικότερη διατύπωση εκ μέρους της για την συνέχιση και χωρίς να επέρχεται, λόγω της συγχωνεύσεως, βίαιη διακοπή της δίκης και δίχως να απαιτείται δήλωση για την επανάληψή της.

Από την επομένη της ημερομηνίας του Ισολογισμού, βάσει του οποίου προσδιορίσθηκε η λογιστική αξία των περιουσιακών στοιχείων της απορροφούμενης εταιρίας Spacephone, δηλαδή, από την 31-12-2006, και μέχρι την ημερομηνία ολοκλήρωσης της συγχωνεύσεως κατά τα ανωτέρω, όλες οι πράξεις που θα γίνουν από την απορροφούμενη εταιρία Spacephone διενεργούνται για λογαριασμό της απορροφούσας εταιρίας Space Hellas.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v