Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σκληραίνει η κόντρα ΟΠΑΠ-ΕΠΟ

Σκληραίνει η ”κόντρα” μεταξύ του ΟΠΑΠ και της ΕΠΟ, λόγω της απόφασης της δεύτερης για ίδρυση εταιρίας υπό την επωνυμία ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ Ανώνυμη Εταιρεία εκμετάλλευσης και αξιοποίησης προϊόντων ποδοσφαίρου. Ο ΟΠΑΠ ανακοίνωσε οτι εντός της εβδομάδας θα προχωρήσει σε αγωγή σε βάρος της ΕΠΟ, ενώ αποφάσισε την αναστολή καταβολής, υπέρ αυτής, ποσοστού 1% από τις εισπράξεις των διαγωνισμών ΠΡΟΠΟ και ΠΡΟΠΟΓΚΟΛ.

Σκληραίνει η κόντρα ΟΠΑΠ-ΕΠΟ
Σκληραίνει η ”κόντρα” μεταξύ του ΟΠΑΠ και της ΕΠΟ, λόγω της απόφασης της δεύτερης για ίδρυση εταιρίας υπό την επωνυμία ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ Ανώνυμη Εταιρεία εκμετάλλευσης και αξιοποίησης προϊόντων ποδοσφαίρου.

Σε ανακοίνωσή του ο ΟΠΑΠ σημειώνει ότι οι σκοποί της εταιρίας αυτής ”αντίκεινται ευθέως σε διατάξεις του νόμου”, ενώ επισημαίνει πως θα προχωρήσει εντός της εβδομάδας και σε αγωγή σε βάρος της ΕΠΟ, ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Τονίζει δε ότι στη συνεδρίαση της 26ης Απριλίου, το διοικητικό συμβούλιο του ΟΠΑΠ αποφάσισε την αναστολή καταβολής, υπέρ της ΕΠΟ, ποσοστού 1% από τις εισπράξεις των διαγωνισμών ΠΡΟΠΟ και ΠΡΟΠΟΓΚΟΛ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΟΠΑΠ, η οποία δημοσιοποιήθηκε στις 30/4, έχει ως εξής:

”1)Σε συνέχεια προγενέστερης σχετικής ανακοίνωσης, αναφορικά με την εκ μέρους της ΕΠΟ ίδρυση εταιρίας υπό την επωνυμία ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ Ανώνυμη Εταιρεία εκμετάλλευσης και αξιοποίησης προϊόντων ποδοσφαίρου -της οποίας οι σκοποί αντίκεινται ευθέως σε διατάξεις του νόμου– από την ΟΠΑΠ Α.Ε. γνωστοποιούνται τα εξής :



α) Ανεξάρτητα από τη συνδρομή των αναγκαίων διαδικαστικών προϋποθέσεων για την, εκ μέρους του γενικού γραμματέα περιφέρειας Αττικής , ακύρωση της σχετικής απόφασης του νομάρχη Αθηνών (Διεύθυνση Α.Ε. – κεντρικός τομέας), η διοίκηση της εταιρίας –πέρα από την ήδη κατατεθείσα ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης– καταθέτει εντός της τρέχουσας εβδομάδας και αγωγή σε βάρος της ΕΠΟ ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.



β)Παράλληλα, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας, στη συνεδρίασή του της Πέμπτης, στις 26 του τρέχοντος μηνός, αποφάσισε την αναστολή καταβολής, υπέρ της ΕΠΟ , του προβλεπόμενου από τις διατάξεις του Νόμου 3479/2006 (άρθρο 12, παράγραφος 1 ) ποσοστού 1% από τις εισπράξεις των διαγωνισμών ΠΡΟΠΟ και ΠΡΟΠΟΓΚΟΛ, προδήλως και αυτονοήτως θεσπισθέντος για την εξυπηρέτηση των καταστατικών της σκοπών και όχι, ασφαλώς, για την ανάπτυξη παράνομων δραστηριοτήτων (και δη ……ανταγωνιστικών προς την ΟΠΑΠ Α.Ε. η οποία και επιβαρύνεται σχετικώς), πέραν και των διαλαμβανόμενων στην υπ΄αριθ. 21/29-3-2007 διαπιστωτική πράξη του γενικού γραμματέα Αθλητισμού.



2) Η ΟΠΑΠ Α.Ε. εκφράζει τη λύπη της γιατί-λίγο πριν από τη συμπλήρωση μισού αιώνα συνεχούς, αδιάλειπτης και πολυσχιδούς προσφοράς της ΟΠΑΠ Α.Ε. στον ελληνικό αθλητισμό και στο κοινωνικό σύνολο ευρύτερα- η ΕΠΟ διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθαλψη των επιδιώξεων αλλοδαπών εταιριών, διαφοροποιούμενη ωστόσο ως προς εκείνες αφού μόνη αυτή (με εξαίρεση τον διαδικτυακό στοιχηματισμό) αποφασίζει και δρα ενάντια στα όσα ο νόμος ορίζει”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v