Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελληνική Υφαντουργία: «Βλέπει» συμφωνία με τράπεζες το Δεκέμβριο

Στα σχέδιά της περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η διακοπή της λειτουργίας της μητρικής εταιρείας (έχει γίνει), αλλά και η χρηματοδότηση της θυγατρικής Κλωστήρια Κιλκίς από τράπεζες και βασικούς μετόχους. Περιορίστηκαν οι ζημίες στο 9μηνο.

Ελληνική Υφαντουργία: «Βλέπει» συμφωνία με τράπεζες το Δεκέμβριο

Συμφωνία με τις πιστώτριες τράπεζες ακόμη και μέσα στον τρέχοντα μήνα προκειμένου να πετύχει την αναδιάρθρωση του χρέους της και να δρομολογήσει τις συνθήκες για την επίτευξη θετικού EBITDA βλέπει η διοίκηση της Ελληνικής Υφαντουργίας.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία αναφέρει πως «σύµφωνα µε τις συνεχεις επαφές της διοίκησης και τις πρόσφατες εξελίξεις σχεδόν σε όλες τις τράπεζες, διαφαίνεται ότι θα ολοκληρωθεί δεσµευτική συµφωνία εντός του ∆εκεµβρίου 2014. Στο πλαίσιο αυτής της συµφωνίας, ο όµιλος χρηµατοδοτήθηκε από τις πιστώτριες τράπεζες στο πρώτο εξάµηνο του 2014 µε το ποσό των 3 εκατ. ευρώ, ενώ υπήρξε και συναίνεση αυτών στην είσπραξη από την εταιρεία ποσού 1,5 περίπου εκατ. που αφορούσε ασφαλιστική αποζηµίωση η οποία είχε εκχωρηθεί σε αυτές».

Ειδικότερα, από το Σεπτέµβριο του 2013 ο εισηγμένος όμιλος έχει υποβάλει στους οµολογιούχους νέα πρόταση για την αναχρηµατοδότησή του και την αναδιάρθρωση του τραπεζικού δανεισµού µε στόχο την εξυγίανση, την αναδιάρθρωση του συνολικού του δανεισµού και τη στήριξή του προκειµένου να επανέλθει σε κανονική λειτουργία και θετικά αποτελέσµατα.

Στα σχέδια της εισηγμένης που βασίζονται σε business plan ανεξάρτητου οίκου, περιλαμβάνονται:

• Σε πρώτη φάση η διακοπή της λειτουργίας της μητρικής (έχει γίνει), η χρηματοδότηση της θυγατρικής Κλωστήρια Κιλκίς από τις τράπεζες και τους βασικούς μετόχους της μητρικής, καθώς και η αναδιάρθρωση του δανεισμού του ομίλου.

• Σε δεύτερη φάση, η επαναλειτουργία του εργοστασίου παραγωγής της μητρικής εταιρείας «από μηδενική βάση, με πλήρως εξυγιασµένο κοστολόγιο και εστίαση αποκλειστικά και µόνο σε κερδοφόρα υφάσµατα

Στα αποτελέσματα εννεαμήνου που δημοσιεύτηκαν σήμερα, ο κύκλος εργασιών της Ελληνικής Υφαντουργίας υποχώρησε από τα 16,78 στα 3,85 εκατ. ευρώ, τα λειτουργικά αποτελέσματα (EBIT) ήταν αρνητικά (-4,49 έναντι-11,08 εκατ. ευρώ) και οι ζημίες προ φόρων περιορίστηκαν στα 8,1 εκατ., έναντι 14,38 εκατ. κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2013.

Στις 30 Σεπτεμβρίου του 2014, τα ίδια κεφάλαια του ομίλου ήταν αρνητικά (-31,9 εκατ. ευρώ) και ο καθαρός δανεισμός είχε διαμορφωθεί στα 87,5 εκατ. ευρώ. Ο ορκωτός ελεγκτής εξέφρασε αδυναμία έκφρασης συμπεράσματος».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v