Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χριστοδούλου: Οι τράπεζες ανήκουν στους μετόχους

”Οι τράπεζες ανήκουν στους μετόχους τους”, δηλώνει ο διοικητής της Κ.T. Κύπρου, κ. Xρ. Χριστοδούλου, με αφορμή τη συνεργασία που πρότεινε η MPB στην Τράπεζα Κύπρου, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση να χαμηλώσουν οι τόνοι. Αποκάλυψε επίσης ότι δεν είχε εκφράσει αρνητική θέση όταν η Κύπρου θα εξαγόραζε το 20% της Λαϊκής από την HSBC, ενώ προσθέτει πως υπάρχουν πολλά απαιτούμενα σε μία συγχώνευση των MPB - Κύπρου, αλλά η επιβίωση των τραπεζών θα εξαρτηθεί από το είδος της συγχώνευσης.

Χριστοδούλου: Οι τράπεζες ανήκουν στους μετόχους
”Οι τράπεζες ανήκουν στους μετόχους τους”, δηλώνει ο διοικητής της Κεντρικής Tράπεζας Κύπρου, κ. Xρ. Χριστοδούλου, με αφορμή τη συνεργασία που πρότεινε η MPB στην Τράπεζα Κύπρου, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση να χαμηλώσουν οι τόνοι, μεταδίδει το site Stockwatch.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια παρουσίασης της Ετήσιας Έκθεσης της Κ.Τ. για το 2006, ο κ. Χριστοδούλου απηύθυνε έκκληση στις δύο τράπεζες να χαμηλώσουν τους τόνους και τις δημόσιες αντιπαραθέσεις και να ανεβάσουν τα επιχειρήματά τους.

Αποκάλυψε ακόμη ότι όταν η Τράπεζα Κύπρου ζήτησε την άποψή του όταν είχε την πρόθεση να εξαγοράσει το 20% που κατείχε η HSBC στη Λαϊκή Τράπεζα, ο ίδιος δεν ήταν αρνητικός. Επιπρόσθετα, είπε ότι υπάρχουν πολλά απαιτούμενα σε μία συγχώνευση των Κύπρου – MPB, προσθέτοντας πως η επιβίωση των τραπεζών θα εξαρτηθεί από το είδος της συγχώνευσης που θα γίνει και την επιτυχία που αυτή θα έχει.

Σχολιάζοντας την αποχώρησή του από τον διοικητικό θώκο της Κ.Τ., σημείωσε ότι νιώθει περήφανος για το έργο που επιτέλεσε στην πορεία για ένταξη στην ευρωζώνη αλλά και στην εξυγίανση του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Κύπρου.

Αναφέρθηκε ακόμη στην επιτυχή προσπάθεια που κατέβαλε η Κ.Τ. στον τερματισμό οικογενειακών καταστάσεων από ευνοιοκρατούμενα ”τζάκια” στις τράπεζες.

Αναφερόμενος στον αντικαταστάτη του, κ. Αθανάσιο Ορφανίδη, είπε ότι ο ίδιος δεν τον γνωρίζει προσωπικά κι έτσι δεν μπορεί να τον κρίνει. Επισήμανε ότι ο κ. Ορφανίδης έχει αξιόλογα προσόντα και θα κριθεί μέσα από το έργο του. ”Σίγουρα όμως δεν τον ζηλεύω για το έργο και τις προκλήσεις που θα έχει ενώπιόν του”, συμπλήρωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v