Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προχωρά το Ιδιωτικό Επενδυτικό Ταμείο η Πειραιώς

Στην βρετανική πρωτεύουσα βρίσκονται οι κ. Ανθιμος Θωμοπουλος, Νικος Καραμούζης και Λαμπρος Παπακωνσταντίνου. Στόχος η προσέλκυση κεφαλαίων 500 εκατ. ευρώ.

Προχωρά το Ιδιωτικό Επενδυτικό Ταμείο η Πειραιώς

Επαφές με ξένα επενδυτικά κεφάλαια πραγματοποιούν στο Λονδίνο τα υψηλόβαθμα στελέχη της διοίκησης του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς με στόχο την συμμετοχή των ξένων στο υπό ίδρυση Ιδιωτικό Επενδυτικο Ταμειο της Τραπεζας. Στην βρετανική πρωτεύουσα βρίσκονται οι κ. Ανθιμος Θωμοπουλος, Νικος Καραμούζης και Λαμπρος Παπακωνσταντίνου. 

Το Ταμείο θα στοχεύσει αρχικά στην άντληση 500 εκατ. ευρώ από τις διεθνείς αγορές με συμμετοχή της Τράπεζας Πειραιώς και εκτιμάται ότι η όλη διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί στη διάρκεια του Πρώτου τριμήνου του 2015.

Το Ταμείο θα λειτουργεί ως ανεξάρτητη οντότητα και υπολογίζεται να καλύψει με δανειοδότηση μέχρι 7 χρόνων τα επενδυτικά και αναπτυξιακά σχέδια 200 περίπου μικρού και μεσαίου μεγέθους εταιρειών από ένα σύνολο 2.000 περίπου με τζίρο 5 - 75 εκατ. ευρώ.

Θα επικεντρώνεται κυρίως στις δυναμικές εξαγωγικές επιχειρήσεις, τις επιχειρήσεις προστιθέμενης εγχώριας αξίας και υποκατάστασης εισαγωγών, τις επιχειρήσεις με καινοτόμα προϊόντα, ικανή διοίκηση και ενδιαφέρον επιχειρηματικό σχέδιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v