Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Αναζητά τους ηγέτες του αύριο με το Graduate Trainee Program

Στο πρόγραμμα μπορούν να καταθέσουν αίτηση συμμετοχής νέοι ως 28 χρόνων, που έχουν μεταπτυχιακό, γνωρίζουν πολύ καλά την αγγλική γλώσσα και δεν έχουν εργασιακή εμπειρία άνω των 2 ετών.

ΟΤΕ: Αναζητά τους ηγέτες του αύριο με το Graduate Trainee Program

Το δρόμο για να γίνουν τα αυριανά υψηλόβαθμα στελέχη του ΟΤΕ και να αναρριχηθούν στα υψηλότερα κλιμάκια της εταιρικής ιεραρχίας σκοπεύει να ανοίξει ο Όμιλος μέσω το προγράμματος ΟΤΕ-COSMOTE Graduate Trainee Program για δέκα νέους που συγκεντρώνουν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που μετατρέπουν έναν απλό εργαζόμενοι σε «ηγέτη».

Μέσω του προγράμματος που ξεκίνησε να «τρέχει» ήδη, αναζητούνται δέκα νέοι με ηγετικές προσωπικότητες, οι οποίοι, αφού πρώτα καταφέρουν να περάσουν τις αυστηρές δοκιμασίες που προβλέπονται και επιλεγούν, θα υπογράψουν συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου με τον Όμιλο ΟΤΕ.

Μέρος στη διαδικασία επιλογής μπορούν να πάρουν νέοι και νέες έως 28 χρόνων, κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου, με πολύ καλή γνώση της αγγλικής και προϋπηρεσία όχι μεγαλύτερη των δύο ετών.

Ο επικεφαλής του Ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ παρουσιάζοντας το πρόγραμμα, το οποίο είναι αντίστοιχο με αυτά που υλοποιούν πολλές μεγάλες εταιρίες στο εξωτερικό, σημείωσε ότι στόχος είναι οι εργαζόμενοι που θα επιλεγούν να γίνουν οι αυριανοί ηγέτες. «Εγώ στο πρόγραμμα αυτό βλέπω τους γενικούς διευθυντές του Ομίλου ΟΤΕ μετά από δέκα χρόνια» σημείωσε χαρακτηριστικά, θέλοντας με την αναφορά αυτή να καταγράψει τις επαγγελματικές προοπτικές που ανοίγονται για όσους επιλεγούν.

Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους γίνεται διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας www.ote-cosmote-graduatetraineeprogram.gr και θα διαρκέσει ως τις 30 Δεκεμβρίου. Η επιλογή, η οποία θα γίνει σε τρία στάδια θα ολοκληρωθεί το Μάρτιο του 2015. Η εκπαίδευση των νεοπροσλαμβανόμενων, που θα περάσουν από όλες τις θέσεις, θα ολοκληρωθεί σε διάστημα 18 μηνών.

Μέρος στην εκπαίδευση των νέων που θα προσληφθούν θα πάρει το υψηλόβαθμο μάνατζμεντ της εταιρίας, ενώ ο Μιχάλης Τσαμάζ εξέφρασε και ο ίδιος την πρόθεσή του να ασχοληθεί προσωπικά με το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Ο Όμιλος ΟΤΕ στοχεύει στην καθιέρωση του συγκεκριμένου προγράμματος, το οποίο θα επαναλαμβάνεται κάθε δύο χρόνια, ενώ δεν αποκλείεται μελλοντικά να γίνεται και συχνότερα.

Σύμφωνα με την γενική διευθύντρια του ανθρώπινου δυναμικού του Ομίλου, Έλενα Παπαδοπούλου, οι νέοι που θα επιλεγούν και θα προσληφθούν στον Όμιλο ΟΤΕ θα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν σε πραγματικές συνθήκες εργασίας στις κυριότερες λειτουργίες της εταιρίας, σε ένα μεγάλο εύρος αντικειμένων και συμμετέχοντας σε σύνθετα έργα.

Παράλληλα, ο ΟΤΕ θα πραγματοποιήσει και ένα επιπλέον πρόγραμμα με αντίστοιχα χαρακτηριστικά, το οποίο θα απευθύνεται σε 30 εργαζόμενους ήδη στον Όμιλο ΟΤΕ. Και αυτό το πρόγραμμα, στο οποίο δεν μπορούν να συμμετέχουν εργαζόμενοι που κατέχουν θέσεις προϊσταμένων, θα έχει διάρκεια 18 μήνες.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι τα τελευταία χρόνια ο Όμιλος ΟΤΕ εφαρμόζει εκτεταμένα προγράμματα εκπαίδευσης και πιστοποίησης για το προσωπικό του. Μέσω των προγραμμάτων αυτών έχουν ήδη εκπαιδευτεί και λάβει τις σχετικές πιστοποιήσεις χιλιάδες εργαζόμενοι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v