Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το στοίχημα της Βίκος στα αναψυκτικά

Μερίδιο 10% στα «non Cola» αναψυκτικά διεκδικεί η ηπειρώτικη εταιρεία. Το σχέδιο για ανάπτυξη δικτύου ψυγείων στην επικράτεια και οι προσπάθειες για εξαγωγές.

Το στοίχημα της Βίκος στα αναψυκτικά

Αποφασισμένη να κερδίσει προβεβλημένη θέση και στην αγορά των αναψυκτικών, εμφανίζεται η διοίκηση της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων Βίκος, market leader στον κλάδο του εμφιαλωμένου νερού.

Ήδη πέντε μήνες μετά την είσοδό της στην αγορά των αναψυκτικών, σύμφωνα με δηλώσεις της οικογένειας Σεπετά η ΗΒΕ Βίκος έχει κατακτήσει μερίδιο 1,5% στην κατηγορία των «non cola» αναψυκτικών, ενώ στους κωδικούς της βυσσινάδας και της γκαζόζας το μερίδιό της προσεγγίζει το 5% και 4% αντίστοιχα. Απώτερος στόχος της εταιρείας σε βάθος διετίας (τέλη του 2015 – μέσα στου 2016) είναι να κατακτήσει μερίδιο 10% στην κατηγορία των «non Cola» αναψυκτικών.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου έχει δρομολογήσει νέες επενδύσεις 1,5 εκατ. ευρώ για την αγορά και τοποθέτηση αρχικά 2.000-2.500 δικών της ψυγείων σε όλη την επικράτεια. Επενδύσεις οι οποίες προστίθενται στην αρχική επένδυση των 15 εκατ. ευρώ που είχε υλοποιήσει η οικογένεια Σεπετά για την είσοδό της και στην κατηγορία των αναψυκτικών.

Παράλληλα, το 2015 η εταιρεία θα «ρίξει» στην αγορά και νέες συσκευασίες, του 1,5 λίτρου και των 500ml προκειμένου να προσφέρει μια πλήρη γκάμα συσκευασιών, οι οποίες είναι και πιο «ταχυκίνητες».

Τα αναψυκτικά πωλούνται ήδη στη Κύπρο, ενώ ο στόχος είναι να ακολουθήσουν τον «δρόμο» του νερού Βίκος το οποίο σήμερα εξάγεται μεταξύ των άλλων σε Βαλκάνια, Γερμανία, ΗΠΑ, Κίνα, Ντουμπάι κ.ά.

Σε επίπεδο μεγεθών, η εταιρεία εμφάνισε πέρυσι τζίρο 68,7 εκατ. ευρώ και προ φόρων κέρδη 12,2 εκατ. ευρώ, μεγέθη τα οποία αναμένει και τη φετινή χρονιά η οποία παραμένει πτωτική για το σύνολο της αγοράς του εμφιαλωμένου νερού και του κλάδου των αναψυκτικών.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία, διαθέτει τρία εργοστάσια, εκ των οποίων δύο είναι εργοστάσια εμφιάλωσης νερού και αναψυκτικού που καλύπτουν συνολική επιφάνεια 37.500 τ.μ. σε ιδιόκτητες εκτάσεις 110 στρεμμάτων στην ευρύτερη περιοχή των Ζαγοροχωρίων και ένα εργοστάσιο παραγωγής εξειδικευμένων πλαστικών, την PET COM Plastics, η οποία ιδρύθηκε το 1999, οι εγκαταστάσεις της οποίας βρίσκονται στη βιομηχανική περιοχή των Ιωαννίνων.

Διαθέτει μηχανές injection σε δύο χώρους παραγωγής με συνολικό εμβαδό 10.000m2, εννέα γραμμές παραγωγής με συνολική δυναμικότητα 210.000 λίτρων /ώρα, ενώ απασχολεί 252 εργαζομένους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v