Νέα εξαγορά από Σκλαβενίτη

Ένα ακόμη βήμα εκτός Αττικής για τον όμιλο Σκλαβενίτη που μετά το Makro, αποκτά και το δίκτυο της κρητικής αλυσίδας Χαλκιαδάκης. Την Παρασκευή υπογράφτηκε το deal για το 60%. Στα 38 σούπερ μάρκετ η «προίκα».

Νέα εξαγορά από Σκλαβενίτη

Μία ακριβώς εβδομάδα μετά την υπογραφή της συμφωνίας, βάσει της οποίας η Σκλαβενίτης αποκτά έναντι 65 εκατ. ευρώ τη Makro Cash & Carry, η ελληνική αλυσίδα ολοκλήρωσε ένα ακόμη deal.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr την περασμένη Παρασκευή έπεσαν οι υπογραφές για την απόκτηση του 60% της κρητικής αλυσίδας Χαλκιαδάκης.

Μέσω και αυτής της κίνησης η Σκλαβενίτης ενισχύει περαιτέρω τη θέση της στην αγορά και δη στην Κρήτη, μια αγορά με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στην οποία στοχεύουν όλοι οι μεγάλοι του κλάδου. Και αυτό γιατί μέσω της συγκεκριμένης συμφωνίας παίρνει από την Χαλκιαδάκης "προίκα" 38 καταστήματα και τζίρο πάνω από 130 εκατ ευρώ.

Η απόκτηση του 60% της Χαλκιαδάκης, -σ.σ. το συγκεκριμένο ποσοστό ήλεγχε την τελευταία 20ετία η αλυσίδα Βερόπουλος-, αποτελεί συνέχεια ενός μπαράζ εξαγορών στο οποίο είχε προχωρήσει η Σκλαβενίτης από το 2006, με πιο πρόσφατο και ίσως με το μεγαλύτερο ειδικό βάρος, αφού μέσω αυτού εισέρχεται στην αγορά του Cash&Carry και επεκτείνεται στην επαρχία, το deal για την εξαγορά της Makro Cash & Carry.

Μέσα σε αυτή την 9ετία, η αλυσίδα έχει υλοποιήσει ένα επενδυτικό πλάνο ύψους κοντά στα 250 εκατ. ευρώ - σ.σ. σε αυτά περιλαμβάνονται 161 εκατ. ευρώ για την επέκταση του δικτύου της και όσες κινήσεις έχει κάνει μέχρι και τον Οκτώβριο, τα 65 εκατ. ευρώ του deal με τη Makro και πάνω από 20 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες για την απόκτηση του 60% της Χαλκιαδάκης.

Έτσι μετά και τις τελευταίες συμφωνίες το δίκτυό της από 110 καταστήματα που είναι σήμερα θα φθάσει κοντά στα 160 ενώ ο τζίρος της θα ξεπεράσει το 1,6 δισ αφού ενισχύεται κατά 433 εκατ. ευρώ, όσο ήταν δηλαδή οι πωλήσεις της Makro (301 εκατ. ευρώ) και του Χαλκιαδάκη (132 εκατ. ευρώ) το 2013.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v