Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μυτιληναίος: Συγκροτήθηκε ήδη η ”Endesa Hellas”

Η συμφωνία του ομίλου Μυτιληναίου με την Endesa θα πραγματοποιηθεί μέσω εταιρίας με την επωνυμία Endesa Eλλάς Α.Ε., δήλωσε ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Μυτιληναίος, κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος, κατά τη διάρκεια της τακτικής γενικής συνέλευσης της εταιρίας. Εγκρίθηκε το μέρισμα 0,60 ευρώ. Αποκοπή μερίσματος στις 26/4/07.

Μυτιληναίος: Συγκροτήθηκε ήδη η ”Endesa Hellas”
Η συμφωνία του ομίλου Μυτιληναίου με την Endesa θα πραγματοποιηθεί μέσω εταιρίας με την επωνυμία Endesa Eλλάς Α.Ε., δήλωσε ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Μυτιληναίος, κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος, κατά τη διάρκεια της τακτικής γενικής συνέλευσης της εταιρίας.

Μάλιστα δεν απέκλεισε η νέα εταιρία να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο Αθηνών από το 2010.

Τόνισε επίσης ότι όλα τα χρήματα που θα συνεισφέρει η Endesa στο νέο σχήμα, ήτοι 600 εκατ. ευρώ έως τον Μάρτιο του 2008, ”θα χρησιμοποιηθούν για καινούργια έργα, για καινούργιες μονάδες, για καινούργια MW”.

Παράλληλα έθεσε ως στόχο έως το 2015 ο όμιλος να ελέγχει το 16% της εγχώριας αγοράς ενέργειας, να διαθέτει σε λειτουργία εγκατεστημένη ισχύ 1.500 MW από φυσικό αέριο και περισσότερη από 500 MW μέσω ΑΠΕ, ενώ ενέταξε στο ίδιο χρονοδιάγραμμα και τη λειτουργία του ανθρακικού σταθμού.

Παράλληλα, προέβλεψε ότι το 2007 τα κέρδη της εταιρίας αναμένεται να ανέλθουν μεταξύ 145 - 159 εκατ. ευρώ, τα EBITDA μεταξύ 170 - 180 εκατ., ενώ ο κύκλος εργασιών θα υπερβεί το 1,1 δισ. ευρώ. Ωστόσο, όπως πρόσθεσε ο ίδιος, τα συγκεκριμένα μεγέθη δεν περιλαμβάνουν τη συνολική ενοποίηση του Αλουμινίου της Ελλάδος και της Δέλτα Project, που προβλέπεται να ολοκληρωθούν το τρέχον έτος.

Σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις υπογράμμισε ότι θα δαπανηθούν 60 εκατ. ευρώ για την αύξηση της παραγωγής της Αλουμίνας σε 1,1 εκατ. τόνους και άλλες βιομηχανικές επενδύσεις για την αύξηση της παραγωγικότητας και για βελτίωση των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας, ενώ παράλληλα θα επενδυθούν και άλλα 13 εκατ. δολάρια στη Sometra για τον ίδιο σκοπό.

Eξάλλου δεν απέκλεισε την πιθανότητα να υπάρξει ένας φιλικός διακανονισμός με το ελληνικό δημόσιο για το θέμα της ΕΛΒΟ ενόψει και της εκπεφρασμένης επιθυμίας του ομίλου να αποχωρήσει από το χώρο των αμυντικών εξοπλισμών.

Στο μεταξύ η γενική συνέλευση ενέκρινε τη διανομή μερίσματος 0,60 ευρώ για τη χρήση του 2006. Δικαιούχοι του ως άνω μερίσματος είναι οι κάτοχοι μετοχών της εταιρίας κατά τη λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών της 25ης Απριλίου 2007.

Κατά συνέπεια από την Πέμπτη 26 Απριλίου 2007 οι μετοχές της εταιρίας θα διαπραγματεύονται στο Χ.Α. χωρίς το δικαίωμα μερίσματος χρήσεως 2006. Το μέρισμα θα αρχίσει να καταβάλλεται από την Δευτέρα 7 Μαΐου 2007 από την Alpha Bank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v