Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Frigoglass: Αύξηση 11% στα προ φόρων κέρδη

Αύξηση 11% (13 εκατ. ευρώ) σημείωσαν τα ενοποιημένα προ φόρων και μετά την αφαίρεση των δικαιωμάτων μειοψηφίας κέρδη της Frigoglass για το α’ εξάμηνο 2002, ενώ αύξηση 3,5% σημείωσαν οι ενοποιημένες πωλήσεις.

Frigoglass: Αύξηση 11% στα προ φόρων κέρδη
Τα ενοποιημένα προ φόρων κέρδη της Frigoglass για το πρώτο εξάμηνο του 2002, μετά την αφαίρεση των μεριδίων μειοψηφίας, ανήλθαν σε 13 εκ. ευρώ, αυξημένα κατά 11% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγουμένου έτους.

Τα ενοποιημένα προ φόρων, χρηματοοικονομικών και αποσβέσεων κέρδη (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 2,4% και ανήλθαν σε 32 εκατ. ευρώ.

Οι ενοποιημένες πωλήσεις ανήλθαν σε 162 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 3,5% έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Η θετική πορεία των δραστηριοτήτων του κλάδου επαγγελματικής ψύξης συνεχίστηκε και στο δεύτερο τρίμηνο, συνεισφέροντας συνολικά 8.7 εκ. ευρώ στα ενοποιημένα αποτελέσματα.

Τα αποτελέσματα του τομέα της Νιγηρίας και της VPI (ρητίνη PET), υστέρησαν έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου. Αυτό, όπως ανακοίνωσε η εταιρία, οφείλεται στο γεγονός ότι κατά την διάρκεια του εξαμήνου σταμάτησε η παραγωγή και έγιναν οι προγραμματισμένες επενδύσεις για την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας τόσο στον κλάδο γυαλιού στην Νιγηρία όσο και στον κλάδο ΡΕΤ στο εργοστάσιο της VPI στο Βόλο.

Ήδη, η αυξημένη δυναμικότητα της Νιγηρίας είναι διαθέσιμη από τα μέσα Ιουνίου, ενώ το εργοστάσιο του Βόλου επανήλθε σε πλήρη λειτουργία από τον Απρίλιο. Συγκεκριμένα, για το εξάμηνο, ο κλάδος της Νιγηρίας συνεισέφερε κέρδη 3.6 εκ. ευρώ και η VPI 1 εκ. ευρώ. Στον κλάδο των πλαστικών το αρνητικό αποτέλεσμα παρέμεινε στα περυσινά επίπεδα των 300 χιλ. ευρώ.

Επίσης, η εταιρία θα προχωρήσει στην απορρόφηση της 100% θυγατρικής με την επωνυμία THREE 3Ν ”3Ν” ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΥΛΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ Α.Β.Ε.Ε., με ισολογισμό μετασχηματισμού με ημερομηνία 31 Ιουλίου 2002. Πέραν της απλοποίησης της δομής του Ομίλου, με την απορρόφηση αναμένονται οφέλη από τον περιορισμό των διοικητικών και χρηματοοικονομικών εξόδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v